ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη express Καμμένου στην Αγχίαλο

επίσκεψη-express-καμμένου-στην-αγχίαλο-165592

Επίσκεψη «fast track» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στον Βόλο. Ο υπουργός, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα επισκεφτεί την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Το αντικείμενο της επίσκεψης παραμένει άγνωστο, καθώς χθες το απόγευμα από το γραφείο του υπουργού παρέπεμπαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης για αναλυτικότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πάντως, ο υπουργός θα προσγειωθεί με ελικόπτερο στη βάση της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο νωρίς το πρωί (χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς η ώρα), ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν μέχρι στιγμής οι στρατιωτικές αρχές, θα παραμείνει για περίπου μισή ώρα και μετά θα αναχωρήσει και πάλι για την Αθήνα.

Ανοιχτή επιστολή σε Π. Καμμένο από τον Δήμο Βόλου

Ενόψει της επίσκεψης του ΥΕΘΑ σήμερα στην περιοχή, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανοιχτή επιστολή για το θέμα της απομάκρυνσης της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, μετά και την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ από τον ίδιο τον υπουργό Πάνο Καμμένο, που απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρο, λέγοντας πως εξετάζεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο στον Αυλώνα.

Στην ανοιχτή επιστολή του Δήμου Βόλου επισημαίνονται τα εξής: «Στην πόλη μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε, θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να επισκεφθεί την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Αφού τον καλωσορίσουμε σε μια πόλη που δοκιμάζεται σκληρά από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με δεκάδες βιομηχανιών, βιοτεχνιών και επιχειρήσεων να βάζουν «λουκέτα» και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, στην πρώτη, δυστυχώς, θέση πανελλαδικά, του ζητούμε να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μεταφορά της Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», που θα αποτελέσει ένα ακόμη σκληρό πλήγμα στην τοπική μας κοινωνία.

Θα πρέπει ο κ. Υπουργός να σεβαστεί την ομόφωνη βούληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράζεται στο ψήφισμα που του έχει επιδοθεί, και να μην προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια και πράξη που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα επέλθουν.

Οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, που μάλιστα τίμησαν το κόμμα του κ. Καμμένου, δίνοντάς του στις προηγούμενες εκλογές και βουλευτική έδρα, έχουν κάθε δικαίωμα να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αγωνίες και ανησυχίες τους στη λήψη της τελικής απόφασης, που δεν μπορεί να είναι απλώς προϊόν μιας στυγνής τεχνοκρατικής θεώρησης.

Η Δημοτική μας Αρχή είναι έτοιμη να μετάσχει σε ένα σοβαρό, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο για την αναζήτηση της καλύτερης λύσης, και η όποια απόφαση ερήμην μας, ως εκφραστών της βούλησης της τοπικής κοινωνίας, είναι προφανές ότι στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Σημειώνεται τέλος, πως για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Άμυνας συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη Μ. Χρυσοβελώνη για το θέμα του στρατοπέδου Γεωργούλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου