ΤΟΠΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία σφραγίζει τη μεγάλη νίκη

η-νέα-ιωνία-σφραγίζει-τη-μεγάλη-νίκη-486925

Την πλήρη στήριξή τους στη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και τον Πάνο Σκοτινιώτη διατράνωσαν οι πολίτες της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι κατέκλυσαν χθες την αίθουσα του Μεταξουργείου δίνοντας βροντερό «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού. Η Νέα Ιωνία της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, των αγώνων για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο, η Νέα Ιωνία της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί τον καταλύτη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία αναδεικνύει κάθε φορά το νικητή των εκλογών στην περιοχή. Η αίθουσα του Μεταξουργείου αποδείχθηκε μικρή για τη μαζική ανταπόκριση των δημοτών της Νέας Ιωνίας, που με την αθρόα προσέλευσή τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Π. Σκοτινιώτη και το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, καθώς ο κ. Σκοτινιώτης έκανε εκτενή αναφορά στη βίαιη και αναίτια απόσχιση της προσφυγικής Νέας Ιωνίας από τον Βόλο, πριν 63 χρόνια, και τη δυνατότητα που έδωσε η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ώστε να κλείσει, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, και η τελευταία αυτή εκκρεμότητα του εμφυλίου πολέμου.

«Η διοικητική ενοποίηση της πόλης ακολουθεί μέσω του Καλλικράτη την ουσιαστική ενοποίηση που επήλθε τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η ίδια η τοπική κοινωνία και πριν απ’ όλα οι άνθρωποι της Νέας Ιωνίας ποτέ δεν αποδέχτηκαν ότι, άλλη πόλη βρίσκεται πάνω και άλλη κάτω από το ποτάμι» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Σκοτινιώτης και συνέχισε τονίζοντας ότι «οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ όλους τους Δημάρχους, που με σκληρό αγώνα κατόρθωσαν να κάνουν τη Νέα Ιωνία μια σύγχρονη πόλη». Αναγνώρισε ωστόσο ως ιστορική τη συμβολή του νυν Δημάρχου Παύλου Μαβίδη, στην προσπάθεια για την επίτευξη καθολικής σχεδόν συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές εναντίον όσων πολέμησαν τη διοικητική μεταρρύθμιση επενδύοντας στο θυμικό των κατοίκων της Νέας Ιωνίας. «Είναι απορίας άξιον», τόνισε χαρακτηριστικά, «πώς σ’ αυτή την κοσμογονία που συντελείται, κάποιοι επέλεξαν να λείψουν. Είναι εκείνοι που με προοδευτικό δήθεν μανδύα προσπάθησαν να επενδύσουν σε ξεπερασμένα τοπικιστικά αντανακλαστικά. Κι όταν αντιλήφθηκαν, έστω και με δραματική καθυστέρηση, ότι ο λαός της πόλης τους έχει ξεπεράσει, δεν είχαν κανένα δισταγμό να προχωρήσουν σε "οβιδιακή μεταμόρφωση"! Έστω κι έτσι, τους καλωσορίζουμε σ΄αυτή τη γιορτή της επανένωσης”. Κάνοντας δε άνοιγμα, υπογράμμισε: «είμαστε βέβαιοι ότι από την επομένη των εκλογών θα αποδειχθεί ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Νέα Ιωνία στο νέο Δήμο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα είναι η κατεξοχήν ωφελημένη της μεταρρύθμισης, της πιο σημαντικής μεταρρύθμισης των μεταπολιτευτικών χρόνων. «Οι εκτάσεις που διαθέτει, η φυσική της θέση και η προοπτική της, τη φέρνουν στο επίκεντρο της αναπτυξιακής και κοινωνικής μας πολιτικής. Αναδεικνύεται ως ο χώρος ανάπτυξης υπερτοπικών υποδομών και λειτουργιών, οι οποίες αφορούν στο σύνολο πλέον του Πολεοδομικού Συγκροτήματος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία», έχει επεξεργαστεί εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Νέας Ιωνίας, με απόλυτη προτεραιότητα: στις κοινωνικές υποδομές και την εφαρμογή πρότυπων προγραμμάτων που θα συγκροτούν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, στην ανάδειξη της Νέας Ιωνίας ως πιλότου για την αθλητική και πολιτιστική δράση του νέου Δήμου συνολικά, στην αξιοποίηση των υπαρχόντων υπηρεσιών και του έμψυχου δυναμικού για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματός μας.

ΑΓΕΤ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Βιολογικός

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ πραγματοποίησε χθες το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και τη διοίκηση του εργοστασίου. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα αξιώσει από την εταιρεία τη δισφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου μίλησε στους εργαζόμενους για τις προοπτικές συνεργασίας του νέου Δήμου με την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την ανάδειξη του τεράστιου πλούτου πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή, ενώ ακολούθησε επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ, απ’ όπου επανέλαβε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει συμπεριληφθεί ως βασικός στόχος του προγράμματος η ριζική αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης διάθεσης υγρών αποβλήτων για τη θωράκιση του Παγασητικού.

Επισκέψεις Μόσιαλου – Κουβέλη

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο London School of Economics και βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ, θα βρίσκεται σήμερα στο Βόλο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη σε προνοιακές δομές του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και στον παραγωγικό ανθοκομικό συνεταιρισμό ΑΜΕΑ "Τα Ηλιοτρόπια". Στη 1 μετά το μεσημέρι ο κ. Μόσιαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», ενώ το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού θα επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου