ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησαν ψήφο καταδίκης του μνημονίου

ζήτησαν-ψήφο-καταδίκης-του-μνημονίου-486937

Σε μεγάλη συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Βόλο μίλησαν χτες βράδυ ο Β. Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Απ. Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου.

Στην ομιλία του ο Β. Μπούτας απέδωσε και προσωπικές ευθύνες στους Απ. Παπατόλια και Κ. Αγοραστό για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Θεσσαλίας. Διότι -όπως είπε- “ο πρώτος ως νομάρχης και ο δεύτερος ως βουλευτής στήριξαν και στηρίζουν, με χέρια και με πόδια, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ”.

Σκωπτικό λόγο χρησιμοποίησε ο Β. Μπούτας, αναφερόμενος στο “καλάθι της Θεσσαλίας” που προβάλλει σαν “πρωτοποριακή πρόταση” ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. «Ίδια πρόταση –είπε- κάνει και ο Αργύρης στην Ήπειρο. Γεμίσαμε καλάθια και πανέρια! Όμως ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να ζήσει προσφέροντας “καλούδια” στους τουρίστες. Αλλά, αυτά είναι τ’ αποτελέσματα της ΚΑΠ και της γενικότερης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων την οποία υποστηρίζει ο κ. Παπατόλιας» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με τον ίδιο δηκτικό και ταυτόχρονα καταγγελτικό λόγο αναφέρθηκε ο Β. Μπούτας και στον “κουμπαρά των Θεσσαλών” που προτείνει ο υποψήφιος της ΝΔ Κώστας Αναγνώστου «Ο κ. καθηγητής –είπε- μιλάει για “κοινό κουμπαρά”. Αν εννοεί ότι θα ρίχνουν σ’ αυτόν και οι πλούσιοι και οι φτωχοί, μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Η πλουτοκρατία δεν θέλει να πληρώσει το παραμικρό για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση. Θέλει να τη φορτώσει εξολοκλήρου στην πλάτη των φτωχών. Αυτό και το γνωρίζει και το ενστερνίζεται ο κ. Αγοραστός και μην ακούτε που μιλάει κατά του μνημονίου. Το κάνει μόνο και μόνο για να κλέψει τις ψήφους αυτών που πλήττονται από το μνημόνιο. “Μούσι πουλάει”, όπως και όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία από τον Αχελώο και τώρα με τις πληρωμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δίπλα στα τρακτέρ».

Αιχμές κατά των υποψηφίων δημάρχων που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας αντίστοιχα επέρριψε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βόλου Απόστολος Νάνος στην ομιλία του.

«Ο κ. Σκοτινιώτης πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά στηρίζεται και από την ομάδα Μήτρου, γιατί ο ίδιος ο κ. Μήτρου δεν πήρε το χρίσμα από τη Ν.Δ. Η κ. Ζ. Μακρή πήρε το χρίσμα από τη ΝΔ, αλλά στηρίζεται από στελέχη της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ» τόνισε αναφερόμενος στους δύο ανθυποψηφίους του και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο εκβιασμός της χρεοκοπίας από τον πρωθυπουργό, φέρνει στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή μίλησε ξεκάθαρα για το πολιτικό περιεχόμενο της εκλογικής μάχης. Ξεσκέπασε τις προσπάθειες των άλλων κομμάτων, των υποψηφίων τους, αλλά και των δήθεν «ανεξάρτητων» και «υπερκομματικών» στηριγμάτων τους, να θολώσουν στα μάτια του λαού το χαρακτήρα των εκλογών».

Σύμφωνα με το Απόστολο Νάνο, «μπορεί στις 7 και τις 14 Νοέμβρη να μην εκλέγεται κυβέρνηση, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη πως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι τα τοπικά όργανα της κρατικής διοίκησης, πως ο «Καλλικράτης» τούς αναγνωρίζει αναβαθμισμένο ρόλο στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και καταλήγοντας σημείωσε «ο λαός έχει σήμερα την ευκαιρία και μπροστά στην κάλπη να βγάλει συμπεράσματα. Να αναλογιστεί ποιος τον προειδοποίησε έγκαιρα για τη θύελλα των μέτρων, ποιος στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο σύνολο της πολιτικής αυτής, ποιος έχει πρόταση για ριζικές αλλαγές που μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα και τα σημερινά αδιέξοδα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου