ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Θεός είναι μόνο αγάπη και αυτό το ξέρει η Εκκλησία»

ο-θεός-είναι-μόνο-αγάπη-και-αυτό-το-ξέρ-166451

Πανελλαδικό «πάταγο» έκανε χθες το πρωτοσέλιδο αποκλειστικό θέμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, για τον νέο Γολγοθά του πατρός Γεωργίου Δεληκώστα, γνωστού και ως ιερέα με τη Χάρλεϊ, ο οποίος αντιμετωπίζει την απειλή της αποσχηματοποίησης από την Τοπική Εκκλησία, επειδή η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους και δεν του επιτρέπεται να παντρευτεί, όπως έχει ζητήσει, ώστε το παιδί να μη μεγαλώσει εκτός γάμου.

Χθες ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, μίλησε δημόσια για το θέμα χωρίς φόβο και πάθος, επαναλαμβάνοντας πως το μόνο που θέλει είναι να του επιτραπεί να παντρευτεί για δεύτερη φορά, ώστε το παιδί που κυοφορεί η σύντροφός του να μεγαλώσει με οικογενειακή γαλήνη και όχι εκτός γάμου.

Μετά το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η υπόθεση του ιερέα με τη Χάρλεϊ, μονοπώλησε χθες το ενδιαφέρον μεγάλων ενημερωτικών σελίδων αλλά και των χρηστών στα social media, οι οποίοι τόσο μέσα από την προσωπική σελίδα του π. Γεωργίου Δεληκώστα όσο και μέσα από την εκπομπή του STAR, στην πλειοψηφία τους εξέφραζαν στη συμπαράστασή τους στο αίτημά του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επεδίωξε χθες επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, και με δεδομένο ό,τι προβλέπει το εκκλησιαστικό δίκαιο, αναμένεται να δρομολογηθεί συνεδρίαση του Επισκοπικού Συμβουλίου, που επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων, ενώ την οριστική απόφαση θα λάβει το Συνοδικό Συμβούλιο στο οποίο προβλέπεται γνωμοδότηση του τοπικού ιεράρχη.

«Ο Θεός είναι αγάπη»

Το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει τον δεύτερο γάμο στους ιερωμένους, επιβεβαίωσε χθες και ο ίδιος ο π. Γεώργιος Δεληκώστας μιλώντας στο STAR. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί τα πράγματα έφτασαν εκεί ενώ ήξερε πως δεν επιτρέπεται ο δεύτερος γάμος, ο π. Γ. Δεληκώστας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρώτος του γάμος διαλύθηκε όταν τον εγκατέλειψε η πρώην σύζυγός του, και ότι πριν από δυόμισι χρόνια βρέθηκε στον δρόμο του μία γυναίκα η οποία τον στήριξε ψυχικά στο εκκλησιαστικό του έργο και έγινε συνοδοιπόρος στη ζωή του.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχτηκε από το πάνελ της εκπομπής γιατί δεν αποχωρεί από την Εκκλησία προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με δεύτερο γάμο ενόψει της γέννησης του παιδιού του, ο π. Γ. Δεληκώστας υπογράμμισε πως «για το θέμα αυτό πρέπει να απαντήσει η Εκκλησία» .

Eπικαλέστηκε ωστόσο τα πατρικά αισθήματα αγάπης που τρέφει για τον κλήρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, για να επισημάνει: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες τους οποίους έχω παραβεί. Όμως ο Θεός από τον οποίο ζητώ κάθε μέρα συγχώρεση, είναι μόνο αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος. Έχει μεγάλη αγάπη για το ποίμνιό του και θεωρώ ότι θα γνωμοδοτήσει λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Γ. Δεληκώστας.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αποκάλυψή του, πως υπάρχουν μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο εξωτερικό που έχουν εκφράσει τη βούληση να ευλογήσουν ένα δεύτερο μυστήριο γάμου για τον ίδιο, κάτι που ωστόσο εκείνος δεν ενδιαφέρεται να αποδεχτεί, καθώς όπως είπε, θέλει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, τα τέσσερα παιδιά που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο, και το πέμπτο που αναμένεται να γεννηθεί σε λίγους μήνες.

Ο 47χρονος ιερέας μίλησε ανοιχτά και για τη σύντροφό του, αναφέροντας πως από το 2015 «μοιράζονται κοινή ζωή και άδολη αγάπη», από την οποία, όπως υπογραμμίζει και στην επιστολή που κατέθεσε στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, «προέκυψε ένα παιδί της αγάπης, το οποίο πρέπει να ζήσει μέσα σε οικογένεια και όχι εκτός γάμου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου