ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΒ: Οι Βουλευτές να προασπίσουν το δικαίωμα της απεργίας

εκβ-οι-βουλευτές-να-προασπίσουν-το-δικ-166717

Από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καλεί τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού στο Κοινοβούλιο να προασπίσουν, ως έχουν καθήκον, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία (άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος) και να καταψηφίσουν την νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που το υπονομεύει.

Είναι προφανές ότι η μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, απόρροια της μνημονιακής υποταγής της, αποσκοπεί στην καταστολή της απεργίας, του μόνου ισχυρού όπλου που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι για να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους έναντι των αδηφάγων εργοδοτών.

Η αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που παρά τη θεμελιακή συνταγματική επιταγή, επιχειρείται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να πτοήσει τους εργαζόμενους. Αντίθετα, θα τους συσπειρώσει ακόμη περισσότερο και θα τους κάνει πιο αποφασιστικούς.

Αποτελεί, όμως, πρώτιστο χρέος για τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού στη Βουλή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το χρέος τους. Αρνούμενοι να υπερψηφίσουν μια νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οδηγούμαστε στην κατάλυση του ιερού δικαιώματος της απεργίας «εν τη γενέσει» του, πριν καν αυτό ασκηθεί, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συνθλίβεται το απεργιακό δικαίωμα και η συλλογική αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου