ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Κανένα stop στην Καραμπατζάκη

δήμος-βόλου-κανένα-stop-στην-καραμπατζάκ-166809

Με αφορμή το έργο στην οδό Καραμπατζάκη, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μίλησε για παραπληροφόρηση σχετικά με τα έργα της Καραμπατζάκη.

Αφενός σημείωσε ότι η ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης δεν σταματά τα έργα, αλλά το έγγραφο που παρουσιάστηκε είναι μέρος εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ υπηρεσιών, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση για τα έργα (αριθμός 204). Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ όπου προσέφυγαν κάτοικοι, και χθες η Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση περί δικαίωσής της. «Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων και δεν επιτρέπει καμία εργασία μέχρι να ληφθεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη», σημείωσε ο κ. Θεοδώρου, αφήνοντας αιχμές για την «ανάγνωση» εγγράφων εσωτερικής αλληλογραφίας και αποφάσεων του ΣτΕ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Γαργάλας ζητούσε να δευτερολογήσει επί προσωπικού, αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος καθώς δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Προσωπικά πυρά αντάλλαξαν οι κ.κ. Απ. Νάνος και Γ. Μουλάς. Ο πρώτος άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κ. Μουλά ως προέδρου, και ο δεύτερος τον έψεξε ως πρωταγωνιστή σε σόου που εντείνονται λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Με σημερινή της ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Βόλου διευκρινίζει τα ακόλουθα για το έργο στην Καραμπατζάκη:

“Επειδή το γνωστό σύστημα παραπληροφόρησης και πρόκλησης σύγχυσης στην κοινή γνώμη έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία από τους γνωστούς κύκλους, αυτή τη φορά για το θέμα της Καραμπατζάκη, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έβαλε κανένα stop στην εκτέλεση του μεγάλου και σημαντικού, για τη συνολική λειτουργία της πόλης, αυτού έργου καθώς δεν μπήκε καν στην ουσία της προσφυγής την οποία μάλιστα και απέρριψε (κάτι που επιμελώς αποκρύφτηκε, από όσους έσπευσαν, άγνωστο γιατί, να πανηγυρίσουν)

Η εν λόγω Επιτροπή αποφάσισε να απόσχει ο Δήμος από εργασίες για την υλοποίηση του έργου, μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί εκκρεμούσης αιτήσεως ακυρώσεως (έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2018) και αυτό γιατί δεν υπάρχει απόφαση από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που αν και όφειλε να την λάβει δεν το έπραξε, κρατώντας την υπόθεση στα συρτάρια υπό το κράτος προφανών πολιτικών πιέσεων.

Οι πολίτες του Βόλου, που στη συντριπτική τους πλειονότητα, επιθυμούν την εκτέλεση του έργου αυτού να είναι βέβαιοι ότι η Δημοτική μας Αρχή, με απόλυτο σεβασμό στα όσα η νομοθεσία προβλέπει, θα διασφαλίσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, κόντρα σε ιδιοτελή και οργανωμένα συμφέροντα, ώστε η βούληση τους να υλοποιηθεί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου