ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το συλλαλητήριο κατά των απολύσεων στην ΚΟΝΤΙ

σήμερα-το-συλλαλητήριο-κατά-των-απολύ-487220

Οι εργαζόμενοι στην ΚΟΝΤΙ περιμένουν σήμερα την έμπρακτη στήριξη των σωματείων όλων των εργοστασίων του Βόλου

 

Δυναμικό ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις που προσανατολίζεται να κάνει η εταιρία της ΚΟΝΤΙ αναμένεται να φωνάξουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βόλου στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 5 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στην ΚΟΝΤΙ περιμένουν σήμερα την έμπρακτη στήριξη των σωματείων όλων των εργοστασίων του Βόλου. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Σήμερα η διοίκηση της εταιρίας ζήτησε νέα συνάντηση στις 10 το πρωί με το σωματείο των εργαζομένων.

«Το σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας δεν αποτελεί αγώνα και αντίδραση μόνο των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ. Αφορά σε όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής μας, τους οποίους καλούμε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουμε και το «τσουνάμι» των απολύσεων σε τοπικές βιομηχανίες διαπιστώνουμε ότι η λίστα των απολυμένων καθημερινά μεγαλώνει και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχει τέλος. Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου πρέπει να αγωνιστείς προκειμένου να μην καεί και το δικό σου. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την αντιμετώπιση του δράματος που εμείς βιώνουμε, αλλά και για την αντίστοιχη όλων των άλλων συναδέλφων» τόνισε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουν όπως είπε την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ομαδικής απόλυσης 60 εργαζομένων.

«Η εργατική τάξη οφείλει και πρέπει να είναι ενωμένη, προκειμένου μαζικά να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα που παρατηρούνται στον εργασιακό τομέα την τρέχουσα χρονική περίοδο. Στόχος μας είναι πάντα η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του εργοστασίου, που πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου