ΤΟΠΙΚΑ

Θα προασπίσουμε τους καταναλωτές

θα-προασπίσουμε-τους-καταναλωτές-487234

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δεν θα παραμείνει «απλός θεατής» των εξελίξεων στην αγορά ηλεκτρισμού. Δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν όσα έγιναν σε βάρος των καταναλωτών, όπως έγινε με την «απελευθέρωση» της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες από το Βόλο όπου βρέθηκε για να προεδρεύσει σε ενημερωτική συγκέντρωση του προσωπικού της ΔΕΗ στο Βόλο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ έγινε δεκτός από τους συναδέλφους του στο Βόλο με εγκάρδιο τρόπο και παρουσίασε το σχεδιασμό δράσης του συνδικαλιστικού οργάνου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να είναι σε επαγρύπνηση, αφού προέβλεψε σύντομα εξελίξεις στο θέμα της απελευθέρωσης ενέργειας.

«Εμείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε -ξεκαθάρισε ο κ. Φωτόπουλος- διότι έχουμε κεραίες ανοιχτές. Θα πάρουμε όλα εκείνα τα νόμιμα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών και της επιχείρησης, την οποία γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα αφού την υπηρετούμε και εργαζόμαστε σε αυτή από μικρά παιδιά.

Ο κ. Φωτόπουλος εμφανίστηκε λάβρος απέναντι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά στη ΔΕΗ και προειδοποίησε με πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κράτησε σοβαρές αποστάσεις από το Κοινωνικό Τιμολόγιο, καταγγέλλοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν για τη διαμόρφωση των τιμολογίων -που απαιτήθηκε από την τρόικα για τον εξορθολογισμό τους και το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας- το τελικό αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο για τους πολίτες – καταναλωτές.

«Οι μεροκαματιάρηδες, οι φτωχοί καταναλωτές που δεν μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο και που είναι εκατοντάδες χιλιάδες να πληρώνουν περισσότερο και οι κύριοι με τους παχυλούς λογαριασμούς και τις θερμαινόμενες πισίνες λιγότερο;

Αυτή είναι η πραγματικότητα και εμείς την καταδικάζουμε. Αυτός που έχει ανάγκη στήριξης είναι ο φτωχός και όχι ο πλούσιος» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Αναφερόμενος εξάλλου στις περικοπές που υφίστανται και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις αποδοχές τους υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή και πρόκληση προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ να μειώνεται ο μισθός τους με την επίκληση στην τραγικότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και την ίδια στιγμή οι μέτοχοι της ΔΕΗ να κερδίζουν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επανέλαβε τέλος το αίτημα για προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να φρενάρουν την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και την ίδια ώρα να επιτρέπεται να δαπανώνται πάνω από 100 εκατ. € σε υπερωρίες στη ΔΕΗ και κάλεσε τους συναδέλφους του να παραμείνουν ενωμένοι στο συνδικάτο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις όποιες βίαιες αλλαγές επιχειρηθούν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου