ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εμπλοκή για το δρόμο Χάνια – Κισσός

νέα-εμπλοκή-για-το-δρόμο-χάνια-κισσός-487461

Ανέβαλε τελικά ο αντινομάρχης Υποδομών Ηλίας Ξηρακιάς τη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής που επρόκειτο να συνεδριάσουν χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία, προκειμένου να επικυρώσουν την κατ’ αρχήν συμφωνία υποκατάστασης του αναδόχου του έργου Χάνια-Κισσός, που συμπαρασύρει και το έργο του Περιφερειακού.

Η αναβολή λήψης της απόφασης από τη ΝΕ που προβλέπει υποκατάσταση αναδόχου και υποχρέωση της νέας κατασκευάστριας εταιρίας που θα υποκαταστήσει τον σημερινό ανάδοχο να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, τις αποζημιώσεις απόλυσης, τις εισφορές και τα πρόστιμα προς το ΙΚΑ, έγινε λίγο πριν το μεσημέρι.

Προηγήθηκε ειδική σύσκεψη το πρωί υπό τον Αντινομάρχη με τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας, των δύο αναδόχων και του Νομικού Συμβούλου της ΝΑΜ, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία για την υπογραφή της σύμβασης υποκατάστασης.

Ο αντινομάρχης ενημέρωσε αμέσως τα μέλη της ΝΕ και τους ζήτησε να μην προσέλθουν, αναβάλλοντας τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Οργάνου.

«Αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία», τόνισε προς τις δύο πλευρές ο κ. Ξηρακιάς, «είμαι αναγκασμένος να εισηγηθώ προς τη ΝΕ την έκπτωση του σημερινού αναδόχου».

Οι εργαζόμενοι που περίμεναν με αγωνία τη χθεσινή συνεδρίαση ζήτησαν από τον αντινομάρχη να γίνει μια τελευταία προσπάθεια με τους ίδιους διαμεσολαβητές πριν επέλθει η ρήξη κι έφυγαν απογοητευμένοι γιατί παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου