ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο

μαζί-στη-ζωή-μαζί-και-στον-θάνατο-193852

«ΕΦΥΓΕ» ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Συγκλονίζει τον Βόλο ο θάνατος ηλικιωμένου ζευγαριού στην Αγία Παρασκευή με τη διαφορά μερικών ωρών. Πρόκειται για τον Αποστόλη Καραΐσκο συνταξιούχο του ΙΚΑ και αντιστασιακό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, και τη 79χρονη σύζυγό του, Αγορίτσα.

Κανένας χθες δεν μπορούσε να πιστέψει στον διπλό χαμό που βρήκε σε λιγότερο από 24ωρο την οικογένεια. Η άτυχη γυναίκα είχε στεναχωρηθεί πολύ που πριν από μερικές ημέρες ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι για να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική.

Ενώ τίποτα δεν προμήνυε ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα ταλαιπωρούσε την υγεία της, η γυναίκα δεν άντεξε τη στεναχώρια και προχθές το βράδυ αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Άμεσα η οικογένειά της τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, όμως, δυστυχώς, η ηλικιωμένη δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο θάνατός της βύθισε στο πένθος την οικογένειά της, η οποία αιφνιδιάστηκε από την τραγική εξέλιξη. Όμως, η χθεσινή μέρα βρήκε τελικά την οικογένεια του ζευγαριού να πενθεί τον χαμό δύο ανθρώπων τους.

Σε λίγες ώρες από τον χαμό της 79χρονης έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της, και μάλιστα χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες- να έχει ενημερωθεί για την απώλεια της Αγορίτσας. Ξαφνικά σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε μοιραστεί μία ολόκληρη ζωή. Μαζί στις χαρές, μαζί και στις λύπες, δεν βάσταξε να αποχωριστεί ούτε για μερικές μέρες. Ήταν πάντοτε μαζί, και από την Αγία Παρασκευή όπου κατοικούσαν και βρίσκονταν το σπίτι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν φύγει ποτέ.

Εκεί απέκτησαν μία πανέμορφη οικογένεια. Έζησαν όλα τα χρόνια της ζωής τους ο ένας πάντοτε δίπλα στο άλλο, αγαπημένοι παρά τις όποιες δυσκολίες ή τα προβλήματα που συνάντησαν στον μακρύ βίο τους. Συγκεκριμένα, το ηλικιωμένο ζευγάρι ευτύχισε να αποκτήσει από τον γάμο του τέσσαρα παιδιά και πολλά εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία χθες στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένεια, να δώσει δύναμη και κουράγιο.

Η οικογένεια ήταν συντετριμμένη και στην κηδεία επικρατούσε βουβός θρήνος. «Πρώτη φορά σας βλέπουμε έτσι κάτω και τους δύο» είπε στον επικήδειο λόγο του ο γαμπρός του ηλικιωμένου ζευγαριού. Τόσο ο 92χρονος όσο και η σύζυγός του ήταν όρθιοι στα πόδια τους, όλη τους τη ζωή δυνατοί και δραστήριοι. Ο 92χρονος είχε πολλές εμπειρίες. Ήταν αντιστασιακός. Είχε αντέξει βασανιστήρια. Με τη σύζυγό του ήταν πολύ αγαπημένος. Και οι δύο, επισήμανε, ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Οι κηδείες έγιναν παράλληλα, όπως και η ταφή του ζευγαριού στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου