ΤΟΠΙΚΑ

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε και από το Βόλο

οικουμενική-κυβέρνηση-ζήτησε-και-από-489547

Εκκληση απηύθυνε από το Βόλο ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης για οικουμενική κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα της κοινωνίας διογκώνονται. Ο ίδιος υπογράμμισε πως εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τότε είναι θέμα χρόνου να πέσει η κυβέρνηση. Σκληρή κριτική όμως έκανε και για τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.
 
Δριμεία κριτική σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ξεκινώντας από την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως το δημόσιο χρέος την πενταετία πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή έφτασε τα 130 δισ. ευρώ, ενώ ισόποσο χρέος είχε η Ελλάδα από το 1828 επί Καποδίστρια μέχρι και το 1990!
«Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, χωρίς να σημαίνει πως και η κυβέρνηση Σημίτη δεν έκανε λάθη. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται και ο Αντώνης Σαμαράς, στο ποσοστό που του αναλογεί, καθώς ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Στο ΔΝΤ μας οδήγησε ο Καραμανλής, μιας και ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες για να μη λάβει αντιλαϊκά μέτρα. Μέσα σε ένα οχτάμηνο έγιναν εγκληματικά λάθη, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως από τη στιγμή που η Ελλάδα δανείζεται και χωρίς τα δάνεια αυτά δεν μπορεί να υπάρξει, βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση.
Ο ίδιος πρότεινε μετά από αυτή την κριτική στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης και όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε «οικουμενικής αντίληψης».
«Είναι θέμα μηνών. Ή θα πέσει η κυβέρνηση ή θα πάμε σε οικουμενική. Εμείς παρ’ όλο που δεν έχουμε ευθύνη παίρνουμε θέση για το καλό της χώρας. Τα γεγονότα την υπαγορεύουν» υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, επαναφέροντας για ακόμη μια φορά το ζήτημα και συμπληρώνοντας πως είναι ο μόνος δρόμος αυτή η συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών.
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρόταξε και τα εθνικά θέματα, όπως την ονομασία των Σκοπίων, τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο που αποτελεί διακαή πόθο της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τα ίσως και πιο σημαντικά από τα οικονομικά ζητήματα. Τόνισε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους κυβερνώντες, μιας και από την είσοδο των μεταναστών χάνονται δισ. ευρώ.
«12 δισ. ευρώ φεύγουν από την Ελλάδα κάθε χρόνο από τη λαθρομετανάστευση. 4 δισ. ευρώ χάνονται μιας και διαφεύγουν του ΦΠΑ από την… κουρελού. Ένας έμπορος με ψιλικά μπαίνει φυλακή για 500 ευρώ, ενώ αυτός με την κουρελού διαφεύγει των νομίμων εισφορών», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Αναφορικά με τις εκλογές ο στόχος του ΛΑΟΣ είναι να παίξει ρόλο το κόμμα στον δεύτερο γύρο, ενώ σχολιάζοντας τα ποσοστά του κ. Άδωνη Γεωργιάδη για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής ανέφερε πως με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αυτά κυμαίνονται στο 8,5-9%, που σημαίνει άνοδο κατά 50% της δύναμης του κόμματος.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης καταδίκασε την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος, αν και εξέφρασε την πικρία του πως παρόμοια καταδίκη δεν είχε γίνει σε περιστατικά που αφορούσαν σε βουλευτές του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Καρατζαφέρης, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, μίλησε σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος και συνεχάρη τον βουλευτή και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Παύλο Μαρκάκη, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του κόμματος για τον προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί πως πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Καρατζαφέρης είχε σύντομη συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τα προβλήματά τους και την αγωνία τους για το μέλλον και του ζήτησαν και τη δική του πολιτική στήριξη.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου