ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία ξεκίνησε η μαθητεία στο ΕΠΑ.Λ Αγριάς

με-επιτυχία-ξεκίνησε-η-μαθητεία-στο-επ-196511

Με επιτυχία ξεκίνησε η τάξη μαθητείας στο ΕΠΑ.Λ Αγριάς για την ειδικότητα των Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήδη οκτώ απόφοιτοι του σχολείου τοποθετήθηκαν κι εργάζονται σε έξι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους των ΕΠΑ.Λ. (τάξη μαθητείας) διανύει τη β’ φάση υλοποίησής του και είναι έντονο το ενδιαφέρον των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ αλλά και των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή σε αυτόν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις ενδιαφέρθηκαν να απασχολήσουν αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. αρχικά στα πλαίσια της μαθητείας και κατόπιν ως μόνιμο προσωπικό.

Η τάξη μαθητείας διαρκεί εννέα μήνες κατά τους οποίους οι μαθητές εκπαιδεύονται στο χώρο εργασίας με την εποπτεία της σχολικής μονάδας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (7 ώρες ημερησίως), ενώ μία ημέρα την εβδομάδα (7 ώρες ) παρακολουθούν εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας στο σχολείο στο αρμόδιο Εργαστηριακό Κέντρο.

Στα πλεονεκτήματα του θεσμού συγκαταλέγονται η αμοιβή των μαθητών με το 75% του νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (συντάξιμος χρόνος) και εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα σημαντικές παροχές σε μια εποχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της τάξης μαθητείας, ο μαθητής δικαιούται να συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης για τη λήψη αναγνωρισμένου πτυχίου επιπέδου 5 (με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων), ισότιμο των ΙΕΚ. Να σημειωθεί ότι το πτυχίο των ΑΕΙ είναι πτυχίο επιπέδου 6.

Ο θεσμός αφορά κατόχους Απολυτηρίου και Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου, που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης κι ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, βελτιώνοντας παράλληλα τις προοπτικές τους για εύρεση εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου