ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Αλόννησο

καταφύγιο-τουριστικών-σκαφών-στην-αλ-489682

Η μετατροπή του Αλιευτικού Καταφυγίου Καλαμάκια του Δήμου Αλοννήσου σε σύγχρονο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο δημαρχείο του νησιού. Μετά την εκπόνηση των μελετών χωροθέτησης, την ολοκλήρωση του Master Plan και την έγκρισή του από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά και την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Κ.Τ.Σ. Αλοννήσου, ένα από τα πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια που σχεδιάστηκε ποτέ για την περιοχή, είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

Το σύγχρονο Κ.Τ.Σ. Αλοννήσου αναπτύσσεται σε δύο ζώνες, τη Λιμενική και τη Χερσαία, οι οποίες περιλαμβάνουν η μεν πρώτη: λιμενολεκάνη, προβλήτες πρυμνοδέτησης σκαφών, προστατευτικά κρηπιδώματα και προβλήτες, 117 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μικρού και μεσαίου μεγέθους, τουριστικά, εκπαιδευτικά και αγωνιστικά, υπηρεσιακά, κεκλιμένο επίπεδο για την ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών, νηοδόχο για την ανέλκυση, καθέλκυση και μεταφορά σκαφών με γερανό, δίκτυα και παροχές, εξοπλισμό ναυσιπλοΐας και πρόσδεσης σκαφών.

Η Χερσαία Ζώνη αντίστοιχα περιλαμβάνει: εγκαταστάσεις – υπηρεσίες «οριζόντιας» υποστήριξης: κτήριο γραφείων διοίκησης λιμένα, σταθμός πυρόσβεσης, χώρος περισυλλογής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμός, περίφραξη, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης, εστίασης και café, χώροι υγιεινής και εγκαταστάσεις υποδοχής και επεξεργασίας λυμάτων,

εγκαταστάσεις – υπηρεσίες για τα τουριστικά σκάφη, ναυταθλητικό κέντρο κ.λ.π.

Οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ιδανική επένδυση σε έναν ιδανικό τόπο εγκατάστασης διότι εναρμονίζεται απόλυτα με τους στόχους και τις κατευθύνσεις του ισχύοντος θεσμοθετημένου πλαισίου ανάπτυξης της περιοχής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου