ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερο δράσεων για τις φυλακές στο Βόλο

τριήμερο-δράσεων-για-τις-φυλακές-στο-β-489693

Τριήμερο δράσεων για τις φυλακές διοργανώνει από σήμερα το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Κίνηση Βόλου).

Σήμερα το πρωί εκπρόσωποι του Δικτύου μαζί με δικηγόρους της Ομάδας Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση-επίσκεψη στις φυλακές Ανηλίκων Βόλου, ενώ το απόγευμα μέσα στη φυλακή της Κασσαβέτειας διοργανώνεται συναυλία για τους κρατούμενους με την ευγενή συμμετοχή του σχήματος «Μουσικά Σύνολα» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Χιλιαδούς θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές Ανηλίκων Βόλου. Την ίδια μέρα στις 7 μ.μ. στο «Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών» (Ιωλκού 33) διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Κανένα παιδί σε κελί». Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Καλαμίδα και ο Αφγανός πρόσφυγας Νασίμ Λομάνι, κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων με την είσοδό του στη χώρα, φοιτητής σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αμφιθέατρο «Κορδάτος») διοργανώνεται ημερίδα για τις φυλακές. Η έξαρση της καταστολής και της αυθαιρεσίας στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, που έχει οδηγήσει τρεις κρατούμενους σε τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας τον τελευταίο μήνα, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- και επερωτήσεις στη Βουλή, αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης «Κασσαβέτεια: καταστολή και αυθαιρεσία σε έξαρση» με εισηγητές την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, τον πρώην κρατούμενο των φυλακών Κασσαβέτειας Παναγιώτη Γεωργιάδη και το μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Ρόζα Κοβάνη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου