ΤΟΠΙΚΑ

Στις επάλξεις του αγώνα οι συνταξιούχοι απέναντι στις νέες περικοπές

στις-επάλξεις-του-αγώνα-οι-συνταξιούχ-199081

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση μπαίνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Σύνταγμα, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, μία μέρα μετά την πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, για την καλύτερη οργάνωση των συνταξιούχων της περιοχής πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις και αφισοκόλληση, περιοδείες στα ΚΑΠΗ, στα καφενεία, γενικώς στα στέκια που συχνάζουν οι συνταξιούχοι, τους οποίους και καλούν να βγούνε στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

Μετά τη συνέντευξη έγινε εξόρμηση από τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων στην παραλία της πόλης, στην οποία δόθηκε ξανά ευκαιρία να συζητήσουν με τους συνταξιούχους για «Τα ζοφερά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές που εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζονται» σημείωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΑΕ Θαν. Κοντονίνας.

«Τις ίδιες πολιτικές συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζοντας την 1η και 2η αξιολόγηση, και ετοιμάζονται να περάσουν και την 3η αξιολόγηση, στην οποία επιβεβαιώνεται το σύνολο των μέτρων που συμπεριλήφθηκαν στις «αξιολογήσεις» όλων των προηγούμενων μνημονίων» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Βούλα Ευθυμίου, πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, ενώ ο κ. Απ. Λαμπαδάρης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ, σημείωσε πως «όλα τα δημοσιονομικά μέτρα, μαζί με τις νέες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018, θα οδηγήσουν σε απόγνωση τους συνταξιούχους.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, είμαστε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γ. Ρούσσας, ενώ ο κ. Κων. Γερογιάννης εκ μέρους των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ σημείωσε πως «δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας – Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας – Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Τα πληρώσαμε – τα δικαιούμαστε – τα απαιτούμε».

«Το κίνημα των συνταξιούχων, από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΑΓΕΤ Θαν. Μούτος.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη. Οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας καλούν τα μέλη τους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή για τη μετάβαση στην Αθήνα. Η αναχώρηση θα γίνει από το δημαρχείο στις 10.30 το πρωί.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στα τηλέφωνα:

ΙΚΑ 24210-31307, Δημοσίου 24210-30472, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) 24210-23789, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) 24210-38663, ΝΑΤ 24210-21102 και ΑΓΕΤ 24210-33863.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου