ΤΟΠΙΚΑ

«Η Ν.Δ. παριστάνει ότι ξεχνά εύκολα»

η-ν-δ-παριστάνει-ότι-ξεχνά-εύκολα-489781

Συνέντευξη Τύπου για τα όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μερίδα θεσμικών παραγόντων της ΝΔ, σε σχέση με την προοπτική των έργων στην Περιφέρειά Θεσσαλίας παραχώρησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας.

Ο κ. Παπατόλιας μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Η ΝΔ παριστάνει ότι ξεχνά εύκολα. Δεν ξεχνούν όμως οι πολίτες. Γι’ αυτό και καταλογίζουν ευθύνες. Ευθύνες βαρύτατες, τόσο στα πρώην κεντρικά της στελέχη, όσο και στους ντόπιους επιτηρητές της.

Αντί λοιπόν τα στελέχη της να αντιπολιτεύονται ανέξοδα, ας αναλογιστούν προηγουμένως τις τεράστιες εκκρεμότητες που οι ίδιοι άφησαν πίσω. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Ανερυθρίαστα καμώνονται τους εξοργισμένους σήμερα. Αλήθεια γιατί; Τι ρόλο έπαιζαν σημερινοί και πρώην βουλευτές της ΝΔ, όταν η κυβέρνηση τους βούλιαζε τη χώρα και την οικονομία; Παρίσταναν τους χειροκροτητές των εισηγητών των χειρότερων εθνικών προϋπολογισμών που έστειλαν τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ. Και ο λαός σωστά αντέδρασε. Έστειλε στο σπίτι, τους βασικότερους υπευθύνους, τους εισηγητές κκ. Αγοραστό και Αλογοσκούφη, μαζί με την κυβέρνησή τους.

Δεν γνώριζαν άραγε σε εθνικό επίπεδο, ότι οδήγησαν τη χώρα στο απροχώρητο; Προφανώς και γνώριζαν, αφού δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν το σκάφος στο μέσον της κοινοβουλευτικής τους αμεριμνησίας. Προέβησαν σε άτακτη φυγή.

Σήμερα ορισμένοι από αυτούς, αναζητούν ρόλο στο αυτοδιοικητικό πεδίο. Μάταια. Και αναζητούν ρόλο, επιτιθέμενοι, αντί να κρύβονται. Θέλουν να παραγνωρίζουν τόσο τις ευθύνες που τους αναλογούν σε εθνικό, όσο και τις άλλες που φέρουν σε τοπικό επίπεδο».

Ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε την κατάσταση, περιέγραψε την προοπτική των μεγάλων έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Για τον οδικό άξονα Λάρισα-Τρίκαλα, θυμίζουμε ότι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας, στις 23 Μαΐου 2009, δεσμεύονταν ενώπιων των κκ. Καραμανλή και Σουφλιά, και παρουσία του σημερινού υποψηφίου Περιφερειάρχη της ΝΔ και πρώην βουλευτή κ. Αγοραστού, για έγκαιρη δήθεν παράδοση των έργων – των οποίων οι χρόνοι παράδοσης είχαν όμως εκπνεύσει ήδη ένα χρόνο πριν – και των οποίων οι εργολαβίες στη συνέχεια τινάζονταν η μία μετά την άλλη στον αέρα. Σε κάποιες δυστυχώς θρηνήσαμε και θύματα!»

Ο κ. Παπατόλιας ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου ως εξής: «Εμείς όμως δεν αντιμετωπίζουμε μοιρολατρικά το αύριο, αλλά επιθετικά, προωθητικά, με σχέδιο και προτάσεις. Γι’ αυτό και εκτός της συνοπτικής και συνολικής παρουσίασής του προγράμματός μας, καθημερινά το εξειδικεύουμε ανά τομέα και γεωγραφική ενότητα».

Απάντηση σε Κ. Αγοραστό για Ζαγορά

Ο Απ. Παπατόλιας σε απάντηση στην κριτική που άσκησε ο Κ. Αγοραστός σχετικά με τις προτεραιότητες έργων που παρουσίασε ο πρώτος για τη Ζαγορά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι απορίας άξιον πώς ο Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, που υπερασπίστηκε στη Βουλή με πάθος τους προϋπολογισμούς που «χρεοκόπησαν» τη χώρα, που συνδέθηκε άμεσα με το «λουκέτο» στο εργοστάσιο ζάχαρης, που δεν έχει να επιδείξει ούτε μία έστω επιτυχή προσπάθειά του για την αναβάθμιση των υποδομών στο νόμο του, τολμά να εμφανίζεται ως «όψιμος σωτήρας» του Πηλίου!

Για ακόμη μία φορά λοιπόν ενημερώνουμε τον Υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για τα εξής:

Πρώτον, για τον Περιφερειακό της Ζαγοράς, η Νομαρχία Μαγνησίας, φρόντισε και απάλλαξε το έργο από τις χρονίζουσες αμαρτίες του παρελθόντος, οι οποίες δεν επέτρεπαν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μελέτες και υπέβαλε ώριμη πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου, στον «αλήστου μνήμης» κ. Γκούπα. Ο κρατικός αξιωματούχος, με περισσή εμπάθεια, την απέρριψε αβασάνιστα, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των μηλοπαραγωγών του Πηλίου. Αντέδρασε τότε ο πρώην βουλευτής; Ας απολογηθεί σήμερα για τον «δικό του» κο Γκούπα…

Δεύτερον, για το δρόμο Χάνια-Κισσός και την Παράκαμψη του Χιονοδρομικού, καλά θα έκανε ο Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει να ενημερωθεί πρώτα από τον προκάτοχό μου Νομάρχη, κο Πρίντζο, για την ιστορία του έργου, πριν προβεί σε άστοχη και ανούσια κριτική. Όλοι μαζί, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, αγωνιστήκαμε για την τροποποίηση του σχεδιασμού αυτού του έργου, ώστε να παρακάμπτεται το χιονοδρομικό. Οι αδειοδοτήσεις όμως δεν επέτρεπαν αλλαγές, ιδιαίτερα μετά την ένταξή του στο Γ’ ΚΠΣ. Κατασκευάσαμε το δρόμο Χάνια – Κισσός και τον παραδώσαμε προς χρήση στους πολίτες. Ωριμάσαμε το έργο της Παράκαμψης του Χιονοδρομικού και θα το υλοποιήσουμε. Την επόμενη φορά, θα ήταν χρήσιμο να μην αυτοσχεδιάζει ο πρώην βουλευτής, αλλά να ενημερώνεται από τους προκατόχους μου, τους οποίους αγνοεί προκλητικά…

Τρίτον, για το οδικό κύκλωμα Πηλίου συνολικά, εάν ο πρώην βουλευτής έβρισκε λίγο χρόνο να διαβάσει ουσιαστικά τον «Καλλικράτη», θα αντιλαμβανόταν ότι η συντήρηση και η αναβάθμιση του οδικού κυκλώματος θα ανήκει πλέον πλήρως στην Περιφέρεια. Έως σήμερα, οι Νομαρχίες, παρότι επωμίσθηκαν με την ευθύνη, δεν εφοδιάστηκαν με τους απαιτούμενους πόρους, με διαχρονική υπαιτιότητα κεντρικής διοίκησης. Για το θέμα αυτό, όλοι οι Νομάρχες της χώρας διεκδικήσαμε πόρους από το Κράτος. Πετύχαμε την πρόβλεψη στον Καλλικράτη. Εμείς κε Υποψήφιε της Νέας Δημοκρατίας, με τους πόρους της Περιφέρειας θα υλοποιήσουμε όσα ο κος Γκούπας μάς στέρησε. Θα πασχίσουμε για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Πηλίου, με συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και προγράμματα. Εσείς αλήθεια έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Πήλιο και ποιο είναι αυτό;

Σας προσκαλώ, κε Αγοραστέ, σε δημόσιο διάλογο «πρόσωπο με πρόσωπο» για τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης επιθυμείτε, ώστε να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να συγκρίνουν αντικειμενικά τα έργα μας, τις προτάσεις μας και τις προοπτικές μας.

Στην περίπτωση που αποφύγετε για μία ακόμη φορά να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου, θα ομολογείτε δημοσίως την αδυναμία σας να υποστηρίξετε τεκμηριωμένα τις θέσεις σας, θα επιβεβαιώνετε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν διαθέτετε ουσιαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τον τόπο και κυρίως θα ενισχύσετε περαιτέρω την εικόνα της πολιτικής ‘φυγομαχίας’».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου