ΤΟΠΙΚΑ

«Επιμένουμε αυτοδιοικητικά»

επιμένουμε-αυτοδιοικητικά-489826

Απάντηση στην υποψήφια δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή και στις επικρίσεις που απηύθυνε στον κ. Σκοτινιώτη έδωσε χθες το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπολιτείας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο συνδυασμός μας και προσωπικά ο επικεφαλής του Πάνος Σκοτινιώτης, από την πρώτη στιγμή και σ’ όλους τους τόνους διακήρυξαν ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του νέου Δήμου και των πολιτών.

Και δεν μείναμε στις διακηρύξεις.

Πρώτον: επεξεργαστήκαμε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό, τεκμηριωμένο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε μετά από διάλογο με όλους τους φορείς σε ιδιαίτερη συνάντηση εργασίας, καθώς και με τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο.Το πρόγραμμά μας έχει ήδη αναρτηθεί στο ιστολόγιο του συνδυασμού μας και είναι και προς εκτύπωση.

Δεύτερον: στο πλαίσιο των προεκλογικών μας συναντήσεων, προτάξαμε τη συνάντηση με φορείς κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, όπου εξειδικεύσαμε θέσεις και προτάσεις για τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι. Και είμαστε οι μόνοι που εξαγγείλαμε συγκεκριμένες θέσεις για μια νέα, πιο φιλολαϊκή τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ.

Είμαστε οι μόνοι που προχωρήσαμε σ’ έναν κύκλο επαφών και διαλόγου με συνεταιρισμούς, οργανώσεις και επιχειρήσεις, με θέμα τη στήριξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε μια ανταγωνιστική οικονομία.

Με τους ανθρώπους του Τουρισμού αναζητήσαμε σε ειδική συνάντηση τρόπους προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος και ανοίγματος νέων τουριστικών αγορών, ενώ στην επίσκεψή μας στην ΕΒΕΤΑΜ θέσαμε το στόχο της δημιουργίας "Κέντρου Καινοτομίας" στο Βόλο. Και προχωρούμε τις επόμενες μέρες και σ’ άλλες εξειδικευμένες πρωτοβουλίες, με βάση πάντα τα πραγματικά προβλήματα.

Τρίτον: σε επισκέψεις μας σε όλους τους συνενούμενους Δήμους, είχαμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα και εξειδικευμένα στους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες των μικρότερων Δήμων σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", τονίζοντας και αποδεικνύοντας με συγκεκριμένες προτάσεις την αντίληψή μας για μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Θα περιοριστούμε σ’ αυτές τις επισημάνσεις, που είναι αρκετές για να αποδείξουν την απόλυτη εναρμόνισή μας με την αξίωση της κοινωνίας για ουσιαστικό διάλογο.

Τι εισπράττουμε από την κ. Ζ. Μακρή;

Πρώτον: μια συστηματική, γενικόλογη, "άντιμνημονιακή" ρητορεία, μια αφηρημένη πολιτικολογία, μια παλαιοκομματική δημαγωγία, με στόχο τη μετατροπή των δημοτικών εκλογών σε γενικευμένη κομματική αναμέτρηση και καταγραφή.

Δεύτερον: επικοινωνιακά τρυκ και γενικόλογες, αποσπασματικές εκθέσεις ιδεών για επιμέρους τομείς, που παρουσιάζονται σαν πρόγραμμα, χωρίς όμως ούτε κατά διάνοια να συγκροτούν ένα συνεκτικό, με αρχή και τέλος και ενιαία στρατηγική αντίληψη, πρόγραμμα.

Τρίτον: μια ανοίκεια, εμπαθή, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής μας και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Εμείς θα επιμείνουμε στο έδαφος των πραγματικών προβλημάτων.

Θα αφουγκραστούμε τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Θα είμαστε δίπλα τους για τα μικρά, καθημερινά προβλήματά τους.

Θα είμαστε αρωγοί τους, αναζητώντας λύσεις και μέτρα που θα τους ανακουφίζουν από τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Και βεβαίως θα είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για να ανοίξουμε το νέο ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης του νέου Δήμου μας.

Αυτή είναι η δική μας συνεισφορά στον "αντιμνημονιακό" αγώνα. Αυτή είναι η συμμετοχή μας στον αγώνα για να ξανακερδίσει η τοπική μας κοινωνία την αυτοπεποίθησή της, για να ανανεώσουμε τις ελπίδες της για μια νέα Αρχή.

Επίσκεψη στην ΕΒΕΤΑΜ

Στο μεταξύ η η βούληση για δημιουργία «Ζώνης Καινοτομίας» στη Βιομηχανική Περιοχή του Νέου Δήμου, με στόχο την ανάδειξη της πρωτοπορίας του Βόλου στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας, ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή επίσκεψή του στην Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.).

Ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αλ. Περιβολάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αργ. Τζαμτζή και το σωματείο εργαζομένων για τη δραστηριότητα της ΕΒΕΤΑΜ που αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς, στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματική, τεχνολογική και βιομηχανική κοινότητα.

Αμέσως μετά ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε σε δήλωσή του ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» θεωρεί ότι η έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία είναι βασικοί πυλώνες που θα διασφαλίσουν την μετάβαση στην οικονομία της γνώσης και την ανάπτυξη του Νέου Δήμου Βόλου. Βασικός μας στόχος είναι να δικτυώσουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας και το ΕΘΙΑΓΕ. Θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξη μιας «Ζώνης Καινοτομίας» στην Βιομηχανική Περιοχή του Νέου Δήμου για την σύνδεση των παραπάνω φορέων με τις παραγωγικές μονάδες του Δήμου και της Θεσσαλίας γενικότερα. Η στήριξη της «νεανικής» επιχειρηματικότητας και ομάδων ομοειδών επιχειρήσεων “clusters” αποτελεί σημαντικό στόχο στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας».

Το πρόγραμμα επαφών του κ. Σκοτινιώτη συνεχίστηκε χθες επίσης με επίσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπου ενημερώθηκε από το προεδρείο για τα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέλος, εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της νέας δημοτικής αρχής Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου