ΤΟΠΙΚΑ

Ρεμούλα εκατομμυρίων στο Αχιλλοπούλειο

ρεμούλα-εκατομμυρίων-στο-αχιλλοπούλ-490073

Το επί χρόνια όργιο σπατάλης που υπήρχε στο Νοσοκομείο Βόλου με ιατρικά υλικά, ακόμη και τρόφιμα, κατήγγειλε χθες ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος. Ο ίδιος άφησε υπόνοιες δόλου για την κατάσταση και τα χρέη του Νοσοκομείου σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους, αν και δεν κατονόμασε τους υπαιτίους, επισημαίνοντας πως με αυτές τις κινήσεις χάθηκαν 2 εκ. ευρώ!

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μαζί με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντόκο μίλησαν αρχικά για ένα μεγάλο κομμάτι της σπατάλης που αφορά στα τρόφιμα.
Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν υπηρεσία και οι δύο διαπίστωσαν πως γίνονταν αλόγιστες παραγγελίες τροφίμων, ενώ ισχύουσες νομοθεσίες από το 1991 στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν τηρούνταν!
Ειδικότερα, στα Κέντρα Υγείας από το 1991 είχε απαγορευτεί δια νόμου η σίτιση των ιατρών. Παρ’ όλα αυτά στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι σήμερα.
«Διαπιστώσαμε πως το μικρότερο σε δυναμικό Κέντρο Υγείας κατανάλωνε περισσότερα τρόφιμα από το μεγαλύτερο. Το μικρότερο πάλι Κ.Υ. σε μόλις 2 μήνες προμηθεύτηκε 500 κιλά ψωμί!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος για να δώσει παράδειγμα της σπατάλης.
Οι άφθονες όμως παραγγελίες δεν σταματούν εδώ. Επίσης από το 1991 απαγορεύτηκε το δεκατιανό στους εργαζομένους. Όμως η Μαγνησία αποτελεί πανελλαδικό φαινόμενο, μιας και μέχρι πρόσφατα ορισμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν το δεκατιανό τους κανονικότατα!
Οι εκ τω έσω ρεμούλες όμως έχουν και συνέχεια. Μετά από υπόνοιες της Διοίκησης πως οι μερίδες του φαγητού -πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό- στους εφημερεύοντες γιατρούς ήταν υπέρ του δέοντος πολλές έγινε σχετική έρευνα και έγιναν οι σχετικές περικοπές. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του Σεπτεμβρίου εξοικονομήθηκαν 100.000 μερίδες ετησίως.
Έχοντας υπόψη όλο το «κύκλωμα» που στήθηκε υπολογίζεται πως το Νοσοκομείο μπήκε μέσα κατά 2 εκ. ευρώ μόνο για τις προμήθειες στο φαγητό.
«Καταλάβαμε ότι πετούσαν φαγητό. Όχι μία και δύο μερίδες, αλλά εκατοντάδες. Αυτό σημαίνει πως είναι υπήρχε αδιαφορία, είτε άγνοια είτε ακόμη και δόλος στο θέμα των παραγγελιών», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαρόπουλος.
 
Υπόνοιες και για τα ιατρικά υλικά
Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου μίλησαν όμως και για τα υλικά και τις ελλείψεις που καταγγέλλουν οι γιατροί πως υπάρχουν. Ο κ. Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως ελλείψεις δεν υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως «έρχονται την Παρασκευή το απόγευμα και μου αναφέρουν για παράδειγμα πως δεν υπάρχει βαμβάκι. Τι μπορώ να κάνω εκείνη την ώρα. Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων. Επιπλέον ενημερώνομαι πολλές φορές για ελλείψεις από τον τοπικό Τύπο κι όταν ζητάω εξηγήσεις από τους διευθυντές των κλινικών μου απαντούν πως δεν υπάρχουν ελλείψεις».
Ο ίδιος όμως έκανε σοβαρές καταγγελίες για ορισμένους ιατρούς χωρίς να τους κατονομάσει οι οποίοι για διάφορες επεμβάσεις παραγγέλνουν διάφορα υλικά, πολλά από αυτά δεν τα χρησιμοποιούν, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται υπό διερεύνηση αυτό το ζήτημα, προκειμένου να βρεθούν αυτοί που «στραγγίζουν» το ΕΣΥ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου