ΤΟΠΙΚΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε»

σαμαρασ-η-πολιτική-του-πασοκ-χρεοκόπ-490115

Σε νέα πορεία με αφετηρία τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και σε νίκη της Ζέττας Μακρή στο Δήμο Βόλου και του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προσβλέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που χθες περιόδευσε στην πόλη του Αλμυρού και  στο Βόλο και το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Ξενία του Βόλου.
 
 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας χθες το βράδυ στο Ξενία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι υποθήκευσε το μέλλον της χώρας, επισήμανε ότι η Κυβερνητική του πολιτική χρεοκόπησε και κάλεσε τους να απαντήσουν με «ψήφο καταδίκης» στο φόβο και την απόγνωση που έχει καλλιεργήσει η πολιτική του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν δυναμικά τη Ζέττα Μακρή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι η αυριανή δήμαρχος, και τον Κώστα Αγοραστό, που όπως είπε είναι η εγγύηση για το μέλλον της Θεσσαλίας. «Ήρθαμε στο Βόλο να δώσουμε ελπίδα, ήρθαμε να πάμε δίπλα στον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε επίσης πως η ΝΔ έχει πρόγραμμα για να πάει μπροστά ο τόπος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στη Μαγνησία νωρίς χθες το πρωί, πραγματοποίησε πολύωρη περιοδεία στην πόλη του Αλμυρού και του Βόλου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους υποψήφιους δημάρχους Βόλου Ζέττα Μακρή και  Αλμυρού Χρήστο Βούλγαρη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλο, τον πρώην υφυπουργό Θανάση Νάκο, τον πρώην βουλευτή Γιώργο Σούρλα και πλήθος υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε στον Αλμυρό το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Βούλγαρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή πορεία την επομένη των εκλογών, περιόδευσε σε πολλά καταστήματα τόσο στον Αλμυρό, όσο και στο Βόλο, συνομίλησε με καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, καταναλωτές και κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση της οικονομίας  ενώ ορισμένοι πολίτες στον Αλμυρό τον παρότρυναν να «βοηθήσει για να οδηγηθούν, όπου υπάρχουν, λαμόγια στη φυλακή».Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην εμπορική αγορά του Βόλου, έκανε μία στάση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Γιώργος Σπηλιόπουλος και έπειτα επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Βόλου Ζέττας Μακρή απ’ όπου προέβη σε δήλωση για την οικονομία.

Υπάρχει άλλος δρόμος…

Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι -όπως τόνισε στην ομιλία του στο Ξενία-  το βάθος της ύφεσης το οποίο αποτυπώνεται στην αγορά, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να καταλάβει το λάθος της πολιτικής της και ν’ αλλάξει πλεύση και τον Γιώργο Παπανδρέου να αντιληφθεί την αγωνία των πολιτών και της αγοράς   «Άλλη μία φορά από εδώ, από την καρδιά της Ελλάδος, κάνω έκκληση να σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το μονόδρομο κατήφορο της ελληνικής οικονομίας και να αντιληφθεί αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Δεν είναι κάτι το οποίο περιγράφω εγώ, είναι κάτι που βιώνει η κοινωνία. Δεν μπορώ να πω ότι αύριο θα δώσω στον κόσμο δουλειά, αλλά μπορώ να πω ότι θα δώσω εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες για να δώσουν στον κόσμο δουλειά. Με αυτή την πολιτική δεν προκύπτει τίποτα. Πιστεύω πραγματικά στην ανάπτυξη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσδίδοντας καθαρά πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Η κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών πρέπει να νιώσει ζεματισμένη. Πρέπει να κερδίσει η ελπίδα το φόβο που έχει προκαλέσει σε όλους τους Έλληνες η Κυβέρνηση του μνημονίου» . Ο πρόεδρος της Ν.Δ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα και ότι από τον Μάιο έχει συμφωνήσει για νέα μέτρα τα οποία όπως υποστήριξε θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι έχει χρεοκοπήσει η πολιτική του. Ξέρει ότι έχει χάσει τη στήριξη του λαού. Γι’ αυτό, κάνει τρία πράγματα. Εξαπάτηση, Απόκρυψη, Εκφοβισμό. Καταφεύγει, λοιπόν, στην Εξαπάτηση: Λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα! Όταν τα έχει υπογράψει, ήδη, από το Μάιο… Χώρια από τα έκτακτα που ετοιμάζονται, τα επιπρόσθετα, με πρόσχημα την αναθεώρηση του περσινού ελλείμματος. Ο Πρωθυπουργός λέει δημόσια «ως εδώ». Του απαντάμε έως εδώ, κύριε Παπανδρέου».
 
Ιδανικές υποψηφιότητες Ζέττα και Αγοραστός…
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στους υποψηφίους κ. Ζέττα Μακρή και Κώστα Αγοραστό, τους οποίους λίγο αργότερα κάλεσε στο βήμα, λέγοντας: «Ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί εδώ για το Βόλο θα είναι η Ζέττα Μακρή, μία δραστήρια επιστήμων, αγωνίστρια και αποδεδειγμένα ικανή γυναίκα, δήμαρχος στο Βόλο. Έχουμε έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη εξίσου λαμπρό, καθηγητή και γνώστη των πραγμάτων στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική που τιμά με την παρουσία του τη Θεσσαλία, τον Κώστα Αγοραστό. Θέλω να έχετε την αυτοπεποίθηση όλοι σας ότι εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά». Αναφερόμενος τέλος στην πολιτική στόχευση της ΝΔ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου σημείωσε: «Πηγαίνουμε σε αυτές τις εκλογές ακριβώς για να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό με τις εμπεριστατωμένες και κοστολογημένες θέσεις μας  για την οικονομία και όλα τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη, ότι είμαστε έτοιμοι, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, να προσφέρουμε τις θέσεις μας και τις λύσεις μας προκειμένου ο κόσμος να πάει μπροστά, να αποκτήσει χαμόγελο και όχι κατάθλιψη μέσα σε αυτό το απίστευτο δράμα που ζει η κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν στρογγυλεύουμε τα πράγματα, δεν μιλάμε ξύλινα, μιλάμε με αιχμές, λέμε την αλήθεια. Πήραμε όμως και κουράγιο από τον απλό κόσμο σήμερα και εγώ προσωπικά και η Ζέττα και ο Κώστας να προχωρήσουμε σε αυτόν τον αγώνα, ακόμη πιο δυνατά και θα κερδίσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου