ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτο σε 100 καταστήματα εστίασης!

λουκέτο-σε-100-καταστήματα-εστίασης-490503

Σε 100 συνολικά καταστήματα εστίασης μπήκε λουκέτο στη Μαγνησία το τελευταίο χρόνο, ενώ περίπου 300 άτομα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, έμειναν στο δρόμο! Την ίδια στιγμή ο τζίρος σημειώνει αμείωτη πτωτική πορεία, έχοντας ήδη αγγίξει το 30% τον πρώτο 1,5 μήνα ισχύος του Αντικαπνιστικού Νόμου.

Παρουσία περισσότερων των 200 καταστηματαρχών πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μαγνησίας. Κύριο θέμα συζήτησης η διακοπή του καπνίσματος, η οποία ήρθε να βάλει ταφόπλακα στους επαγγελματίες μετά την οικονομική κρίση.

Ο τζίρος των καταστημάτων έχει πέσει σε ποσοστό 30% περίπου, ενώ τον τελευταίο χρόνο στη Μαγνησία έβαλαν λουκέτο ή ανέστειλαν τις εργασίες τους 100 μαγαζιά, με αποτέλεσμα 300 εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, να οδηγηθούν στην ανεργία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η απαγόρευση του καπνίσματος προοιωνίζεται μια ακόμα χειρότερη πραγματικότητα με δεκάδες λουκέτα και εκατοντάδες ανέργους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου μέσα στο πρώτο χρονικό διάστημα επιβολής του νόμου ο τζίρος έπεσε κατά 30%, σε καταστήματα χωρίς εξωτερικούς χώρους οι τζίροι είναι μηδενικοί, ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κλείσουν πάνω από 2.000 επιχειρήσεις με 3.500 αυτοαπασχολούμενους και πάνω από 4.000 εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας μπροστά στο αίτημα των καταστηματαρχών για διετή αναστολή δηλώνει πως θα το εξετάσει «από Δεκέμβριο… και αν»! «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά μας για δουλειά» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Αθανασός, ενώ τελικά οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω στην απόφασή τους να βάλουν τασάκια στα τραπέζια τους και να επιτρέψουν το κάπνισμα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου