ΤΟΠΙΚΑ

Καμία αύξηση στις αντικειμενικές αξίες

καμία-αύξηση-στις-αντικειμενικές-αξί-490515

Κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο Δήμο Βόλου τάχθηκε χθες η αρμόδια Επιτροπή Νομού Μαγνησίας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τους εκπροσώπους των Εφοριών κ.κ. Καραμπίνη και Γαϊτανά να μειοψηφούν, καθώς πρότειναν αύξηση 10% σε όλους τους τομείς της πόλης. Αντίθετα κατά της αύξησης τάχθηκαν ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου Γ. Δανηλόπουλος, της ΝΑΜ Μαρία Τσακμαλή, και του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας Γραμματή Μπακλατσή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι κάθε νέα αύξηση στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είναι αδιανόητη , καθώς ο κλάδος της οικοδομής είναι σε ελεύθερη πτώση και ενδεχόμενη νέα αύξησή τους θα έχει ακόμη πιο δυσμενείς επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ θα οδηγήσει και σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από την αύξηση των δημοσίων εσόδων στα οποία προσδοκά το Υπουργείο Οικονομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της Επιτροπής απουσίαζε ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Δημ. Ευθυμίου.

Το Τ.Ε.Ε.

Να μη γίνει καμία αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ήταν η θέση που εξέφρασε και το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας δια της εκπροσώπου του κ. Τούλας Μπακλατσή στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αντικειμενικών Αξιών Νομού Μαγνησίας στις 20 Οκτωβρίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και ομόφωνα τα μέλη της αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει απόφαση της επιτροπής για αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Δήμο Βόλου.

Όπως αναφέρθηκε από τα μέλη της Δ.Ε. είναι αδιανόητο σε μια αγορά που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση να συζητείται αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που σε τελική ανάλυση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση τον ήδη δοκιμαζόμενο κλάδο.

Τόνισαν επίσης ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όταν οι αγοραίες τιμές υποχωρούν, η αύξηση των αντικειμενικών είναι πέραν κάθε λογικής.

Σημειώνεται ότι αν και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών παρατάθηκε

για την άνοιξη του 2011 από την κυβέρνηση, εντούτοις τονίστηκε ότι

ούτε και τότε πρέπει να προχωρήσει από τη στιγμή που βιώνουμε έντονα την οικονομική κρίση και η οικοδομή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου