ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαραθέσεις στην εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου

αντιπαραθέσεις-στην-εκλογική-επιτρο-226882

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής για την εξέταση των τυχόν ενστάσεων επί των προσωρινών εκλογικών καταλόγων για τους υποψηφίους στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9,10 και 11 Δεκεμβρίου 2017.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαγνησία 2025» Τρύφων Πλαστάρας ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου της εκλογικής επιτροπής Ανδρομάχης Μουτσινά λόγω συγγένειάς της με επαγγελματοβιοτέχνη που είχε καταθέσει παράβολο για να συμμετάσχει στις εκλογές με τον συνδυασμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Ωστόσο, η κ. Μουτσινά χαρακτήρισε το αίτημα βάσει νόμου και ουσίας αβάσιμο, και ισχυριζόμενη ότι αρμόδια για να αποφασίσει για αυτό είναι μόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε για ηθικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να τοποθετηθούν για τη συμμετοχή της, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις.

Ο κ. Βασίλης Ζαχείλας ως εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ζήτησε από την πρόεδρο να τηρήσει την στάση που πρέπει και να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με εσάς πρόεδρο. Πρέπει να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας» επέμενε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μπουρούνης υποψήφιος σύμβουλος του κ. Πλαστάρα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πλαστάρας ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να αποφασίσει σχετικώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. «Εάν δεχθεί το αίτημα η Αποκεντρωμένη, τότε η συνεδρίαση θα ακυρωθεί» προειδοποίησε.

«Είναι άκυρο το αίτημα» επανέλαβε ο κ. Ζαχείλας και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς να τοποθετηθεί η Επιτροπή.

Η συζήτηση συνεχιζόταν επί μία και πλέον ώρα και τελικά τα μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν και τάχθηκαν υπέρ της συνεδρίασης της Επιτροπής με πρόεδρο την κ. Μουτσινά.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε τότε με την εξέταση της ένστασης του συνδυασμού του κ. Πλαστάρα για τη νομιμότητα της μεταπήδησης υποψηφίων σε διαφορετικά τμήματα από αυτά που ανήκαν.

Η πρόεδρος παρέθεσε όλα τα στοιχεία που υπήρχαν με την εξέταση των υποψηφιοτήτων και τεκμηρίωσε ότι οι μεταπηδήσεις ήταν νόμιμες σύμφωνα με τις φορολογικά έγγραφα των υποψηφίων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου