ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ εθελοντικής αιμοδοσίας στη Μαγνησία

ρεκόρ-εθελοντικής-αιμοδοσίας-στη-μαγ-227796

Κατακόρυφη άνοδος σημειώθηκε στο πεδίο της εθελοντικής αιμοδοσίας, σύμφωνα με τα δεδομένα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», που κάνουν λόγο για 150 και πλέον φιάλες αίμα τον προηγούμενο μήνα.

«Ρεκόρ εθελοντικής αιμοδοσίας» χαρακτηρίζει τα παραπάνω δεδομένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες αίματος, ικανές να καλύψουν κάθε έκτακτη ανάγκη που ενδέχεται να προκύψει στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ενώ στο μεταξύ, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ενισχυθεί με νέα μέλη ο σύλλογος. «Πολλά από τα παλαιά μας μέλη δεν μπορούν να δώσουν αίμα λόγω ηλικίας αλλά και προβλημάτων υγείας, και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία» επισημαίνει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστή η σημασία της προσφοράς αίματος, που αποδεικνύεται σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ομιλίες θα συνεχιστούν στη διάρκεια της χρονιάς, παράλληλα με τις εξορμήσεις της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, σε κεντρικούς χώρους, αλλά και σε χώρους εργασίας.

«Πολλοί ενεργοποιούνται όταν το πρόβλημα τούς χτυπήσει την πόρτα, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει ανά πάσα στιγμή η διάθεση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο κ. Γελαγώτης, ο οποίος υπενθύμισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τον σύλλογο.

Η εγγραφή νέων αιμοδοτών στα μητρώα του συλλόγου «Αλληλεγγύη» βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών που καταβάλλονται, προκειμένου να δοθεί το πολύτιμο δώρο της ζωής, το αίμα, σε δεκάδες ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου