ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη περιμένουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

ακόμη-περιμένουν-οι-εργαζόμενοι-της-δ-230746

Δικαιώθηκαν στις δικαστικές αίθουσες και μάλιστα τελεσίδικα, στην πράξη όμως ακόμη περιμένουν… Ο λόγος για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, που υπέβαλαν και νέα μήνυση διεκδικώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την αποκατάσταση των μισθών τους στα επίπεδα προ του 2012 και την καταβολή αναδρομικά των περικοπών που τους επιβλήθηκαν.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με την περικοπή των μισθών των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της εφαρμογής της οδηγίας για περικοπές μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων. Η απόφαση προσβλήθηκε στη δικαιοσύνη, που έκρινε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού κι όχι δημοσίου δικαίου, κι ως εκ τούτου δεν εμπίπτει στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν σε όλα τα επίπεδα, ακόμη όμως οι μισθοί τους δεν έχουν αποκατασταθεί, μολονότι αυτό αποφασίστηκε επί προηγούμενης προεδρίας (Απ. Γαλάτη) στη ΔΕΥΑΜΒ.

Το θέμα έθιξε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιχείρησης ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος έχει κληθεί από τον πταισματοδίκη να καταθέσει στο πλαίσιο εξέτασης που γίνεται από τη δικαιοσύνη μετά τη νέα προσφυγή εργαζομένων.

Συνολικά 151 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, διεκδικούν ποσό περίπου 4 εκατ. ευρώ. «Θεωρούσα ότι το θέμα έχει κλείσει και ότι έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των μισθών και η σταδιακή καταβολή των αναδρομικών στους εργαζόμενους. Δεν είναι πρέπον να καθυστερεί από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε λάβει απόφαση για να λάβουν οι εργαζόμενοι όσα δικαιούνται», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, επικαλέστηκε νομικές εκκρεμότητες και ανέφερε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Επιστροφή των λογαριασμών στη ΔΕΥΑΜΒ

Στη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ιωσήφ Παλάντζας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεση του συλλόγου εργαζομένων στην ανάθεση εκτός ΔΕΥΑΜΒ της διαδικασίας έκδοσης και επίδοσης των λογαριασμών στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Παλάντζα, η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει μηχάνημα για την εκτύπωση και φακέλωμα των λογαριασμών, που όμως… σαπίζει στο υπόγειο αναξιοποίητο.

Το παραπάνω αντέκρουσε ο κ. Σαββάκης, αναφέροντας ότι από έρευνα που έγινε δεν βρέθηκε το μηχάνημα.

Πάντως ο κ. Παλάντζας επέμεινε ότι υπάρχει κι ότι με τρία μόλις άτομα προσωπικό, η ΔΕΥΑΜΒ δύναται να αναλάβει την εκτύπωση και επίδοση των λογαριασμών, αντί να πληρώνει εξωτερικούς συνεργάτες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου