ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστικό «lifting» σε αναξιοποίητα ακίνητα του Βόλου

εικαστικό-lifting-σε-αναξιοποίητα-ακίνητ-231447

Όμορφα καλλιτεχνήματα και πολύχρωμες τοιχογραφίες διά χειρός της UrbanAct θα κοσμούν σε λίγο καιρό ακίνητα ιδιοκτησίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Είναι ένας τρόπος αυτός, προκειμένου ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και παραμένουν αναξιοποίητα, να κερδίσουν τουλάχιστον το ενδιαφέρον του κοινού για την καλαισθησία τους.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται σε επαφή με τους υπευθύνους της UrbanAct, ώστε να καταστεί εφικτό, ειδικά τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του νοσηλευτικού ιδρύματος, σταδιακά να «μεταμορφωθούν» εξωτερικά.

Η αρχή αυτής της συνεργασίας η οποία «εκκολάπτεται» τους τελευταίους μήνες, θα γίνει με το καλλιτεχνικό lifting του μεγάλου ακινήτου που βρίσκεται και καλύπτει σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, από την οδό Αργοναυτών, Κ. Καρτάλη και Ιάσονος, στο οποίο εκτός από το ιστορικό καφενείο «Συνάντηση» συνυπήρχε το ξενοδοχείο «Γαλλία».

Αυτό θα είναι και το πρώτο «μέτωπο» παρέμβασης της ομάδας των καλλιτεχνών της UrbanAct, που πιάνουν δουλειά το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι καλλιτέχνες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσουν σε εκτεταμένη κάλυψη των εξωτερικών χώρων του ακινήτου, ώστε με τις πολύχρωμες πινελιές τους να προσδώσουν μία άλλη αισθητική στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Η απόφαση της συνεργασίας με τους καλλιτέχνες της UrbanAct ήρθε μετά από ώριμη σκέψη. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ακίνητα που μας ανήκουν, διότι δεν υπάρχει αγοραστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι τουλάχιστον να εξωραΐσουμε τα κτίρια αυτά», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός.

Ο κ. Δραμητινός ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει βούληση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου, δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε καν για «φιλέτα» στο κέντρο, όπως το προαναφερθέν ακίνητο επί των οδών Ιάσονος – Κ. Καρτάλη και ο πρώην κινηματογράφος «Τιτάνια».

Σκέψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να γίνει μελέτη αξιοποίησης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Με τον τρόπο αυτό θα έχω στα χέρια μου ένα εργαλείο, μέσω σοβαρής πρότασης από μελέτη του Πανεπιστημίου, που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω προς όφελος του Νοσοκομείου», δήλωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σημειώνεται πως η UrbanAct, που ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία μελών της ομάδας Carpe Diem και με στόχο να συνεχίσει το έργο της προώθησης της τέχνης και των τεχνικών των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες τοιχογραφίες, έχει να παρουσιάσει στον Βόλο το τελευταίο διάστημα πολλές σημαντικές παρεμβάσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, με τη δημιουργία εξωτερικών τοιχογραφιών στις οποίες αποτυπώνονται διάφορες ιδέες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου