ΤΟΠΙΚΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην οδό Λαρίσης στον Βόλο

θανατηφόρο-τροχαίο-στην-οδό-λαρίσης-σ-231834

Αλλο ένα θανατηφόρο προστέθηκε την Πέμπτη στη μακροσκελή λίστα τροχαίων δυστυχημάτων που συμβαίνουν στη Λαρίσης στο ύψος του παράδρομου Βερτζίνη, μετά από σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων. Από το σημείο παραλαμβανόταν το μεσημέρι από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένας ηλικιωμένος άνδρας. Πρόκειται για τον 86χρονο Ιωάννη Λυκούρη συνταξιούχο υδραυλικό.

Ο άτυχος ηλικιωμένος φαινόταν να είναι ελαφρά τραυματισμένος, όμως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του δεν μπόρεσε να αντέξει. Αν και οι πρώτες εξετάσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καλές στη συνέχεια η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, το δυστύχημα συνέβη στις 12:20 το μεσημέρι. Ο 86χρονος, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, είχε μόλις εξέλθει από τον παράδρομο και εισερχόταν στη Λαρίσης παραβιάζοντας το σήμα στοπ σύμφωνα με την Αστυνομία όταν ένα Ι.Χ. φορτηγό ιδιωτικής χρήσεως που κινούνταν στην Εθνική οδό με κατεύθυνση προς Βόλο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το όχημά του.

Ο 86χρονος Ιωάννης Λυκούρης

Η σφοδρή σύγκρουση έγινε αισθητή από διερχόμενους οδηγούς αλλά και επαγγελματίες της γύρω περιοχής καθώς ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος. Τα δύο οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο είχαν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές. Οι δύο οδηγοί ευτυχώς φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους. Ο 67χρονος που οδηγούσε το φορτηγό ήταν καλά στην υγεία του. Ο 86χρονος παρέμενε στη θέση του οδηγού και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Ο άτυχος ηλικιωμένος διακομίστηκε άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί η κατάσταση της υγείας του φάνηκε να είναι καλά σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις. Ωστόσο, ο 86χρονος θα έμενε στο Αχιλλοπούλειο για παρακολούθηση και στο δωμάτιο άρχισε να παρουσιάζει διάφορα προβλήματα υγείας. Εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τελικά εξέπνευσε στις 5:15 το απόγευμα.

Το νέο δυστύχημα επιτείνει την οργή και την αγανάκτηση που έχουν επιχειρήσεις που βρίσκονται περιμετρικά του κόμβου Λαρίσης και στα όρια της βιομηχανικής περιοχής.

Την τελευταία δεκαετία, στον κόμβο έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα, πέραν αυτών των υλικών ζημιών, που καταδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα σημαντικά οδικά προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν, και που ανά τακτά διαστήματα καταγγέλλουν οι επαγγελματίες στην περιοχή, ζητώντας μάταια μέχρι σήμερα να δοθούν λύσεις.

Για το θέμα έχει συντάξει πραγματογνωμοσύνη και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ηλιού καταγράφοντας σειρά προβλημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου