ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδρύματα της πόλης διανεμήθηκε το κληροδότημα Δήμου Π. Ζούλια

σε-ιδρύματα-της-πόλης-διανεμήθηκε-το-κ-232038

Το ποσό του κληροδοτήματος Δήμου Π. Ζούλια, ύψους 12.844,41 ευρώ, διένειμε χθες σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Το ποσό διανεμήθηκε ισόποσα στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ), στη «Φλόγα», στις «Άσπρες Πεταλούδες» και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Η αξιοποίηση του εν λόγω κληροδοτήματος χρόνιζε από το 1994, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο Δήμος Ζούλιας, κάτοικος εν ζωή Πορταριάς, άφησε το κληροδότημα με την επιθυμία τα χρήματα να δοθούν για τη Σχολή Απόρων Αρρένων – Θηλέων. Ωστόσο, ο σκοπός άλλαξε το 1982 με το κλείσιμο της Σχολής και από το 2008, επί προεδρίας Γιώργου Σπηλιόπουλου, ξεκίνησε μία δικαστική διαδικασία για να δοθεί το ποσό σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπασδάνη.

Η απόφαση διανομής του κληροδοτήματος σε φιλανθρωπικά σωματεία λήφθηκε από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τον Νοέμβριο του 2015. Τότε λόγω της αλλαγής σκοπού του κληροδοτήματος απαιτούνταν δικαστική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας με την παρούσα διοίκησή του κατέθεσε σχετική αίτηση, η οποία εκδικάστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2017 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας και επικυρώθηκε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι επιταγές παραδόθηκαν χθες στους εκπροσώπους των ιδρυμάτων από τον κ. Μπασδάνη. Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες Θανάσης Μπακαλιάνος του επέδωσε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ενέργεια αναγνώρισης για την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου στο έργο του Ιδρύματος.

Τις ευχαριστίες του δήλωσε και ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου Κ. Θεοδώρου, ενώ η εκπρόσωπος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου Πέπη Παπανδρέου ευχαρίστησε τόσο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου όσο και προσωπικά τον πρόεδρο. Για μία ευχάριστη έκπληξη έκανε λόγο η εκπρόσωπος της «Φλόγας» Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου, με την ευχή να είναι καλά όλοι όσοι στηρίζουν τον αγώνα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου