ΤΟΠΙΚΑ

Γιατί τη Φώφη Γεννηματά ως νέα επικεφαλής της Κεντροαριστεράς

γιατί-τη-φώφη-γεννηματά-ως-νέα-επικεφα-232771

Toυ Σπύρου Καρανικόλα, Αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η πρωτοφανής, μαζική, αλλά πολύ ελπιδοφόρα συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που υπέστη, επέστρεψε και μάλιστα πολύ δυναμικά.

Φυσικά αυτό δεν ήταν αυτονόητο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Χρειαζόταν υπομονή και επιμονή. Ταυτόχρονα δικαιώθηκαν και επιβραβεύτηκαν οι ιστορικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά με όραμα την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς με βάση το τρίπτυχο: ΕνότηταΔιεύρυνσηΑνανέωση. Τα στοχευμένα, αλλά πολύ υπομονετικά βήματα που ακολούθησε απέδωσαν καρπούς και έπεισαν τους πολίτες ότι κάτι καινούριο δημιουργείται, το οποίο ήρθε για να σπάσει τελικά το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Βρισκόμαστε λοιπόν, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν πάλι μαζικά στην εκλογική διαδικασία.

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόσωπο που μπορεί και πρέπει στις παρούσες συνθήκες να ηγηθεί της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι, η Φώφη Γεννηματά, την οποία και στηρίζω από την αρχή της εκλογικής μάχης. Παραθέτω δέκα –ενδεικτικούς- λόγους που συνηγορούν υπέρ της εκλογής της Φώφης Γεννηματά ως Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

  1. Κατάφερε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες να ενώσει, να συσπειρώσει και να εμπνεύσει δυνάμεις, μετά τον κατακερματισμό τους, στην κατεύθυνση της αναγέννησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αποτελεί τη μοναδική εγγύηση της ενότητας της παράταξης.
  2. Είναι δυναμική, συλλογική, αποφασιστική, ειλικρινής και έχει τη μεγαλύτερη αμεσότητα επικοινωνίας με τους πολίτες. Απέναντι στο ‘‘εγώ’’, βασική της αρχή: ‘‘όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα’’ και ‘‘ξανασυναντιόμαστε’’.
  3. Είναι η γυναίκα, σύζυγος και μητέρα που εκφράζει τη μέση Ελληνίδα, τα προβλήματά της και τις ανησυχίες της.
  4. Έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές, αξίες και ιδανικά που δίνουν ξανά νόημα στην άσκηση πολιτικής. Σημαία της: Το ήθος στην πολιτική.
  5. Δεν την εξαρτά κανείς, δεν κάνει συμμαχίες με συμφέροντα, αντίθετα μόνος σύμμαχός και δύναμή της είναι οι πολίτες και η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό της.
  6. Έχει συγκεκριμένο όραμα και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Παράταξης και σε αυτήν πιστώνεται το ήδη επιτυχημένο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αυτόνομη πορεία απέναντι στο δίπολο Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.
  7. Έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τα προβλήματα της Χώρας και των πολιτών προτείνοντας για αυτά λύσεις, ενώ χαίρει της εκτίμησης, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και μπορεί να διαπραγματεύεται αποτελεσματικά με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Χώρας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, υπό την Ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, είναι κατ’ ουσίαν η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή.
  8. Δεν προέρχεται από την κομματική καμαρίλα, ούτε ήταν ποτέ προσκολλημένη σε καρέκλες και αξιώματα, αλλά συνεπής πάντα στις αρχές της, όταν κλήθηκε, υπηρέτησε πιστά και αποτελεσματικά το Δημόσιο συμφέρον και την Παράταξη. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν κρατήθηκε γαντζωμένη στην καρέκλα της Ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιλέγοντας την εύκολη για εκείνην επιλογή, είναι ότι η ίδια με αταλάντευτο θάρρος, παραταξιακή συνείδηση και αίσθημα ευθύνης άνοιξε τον δρόμο και τις διαδικασίες για την εκλογή από τη βάση του νέου Επικεφαλής.
  9. Εμπιστεύεται πολύ και επιστρατεύει στην πρώτη γραμμή τη νέα γενιά, γιατί ξέρει ότι αυτή τη γενιά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ την έχουν αφήσει στο περιθώριο, ενώ αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα της Χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά έχει επιλέξει να στελεχώσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ με νέα, ικανά και αξιόλογα παιδιά με ήθος, προερχόμενα από την κοινωνία και τους χώρους εργασίας, με σημαντικά βιογραφικά, που επιτέλους έχουν λόγο απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που τους θεωρούσε ‘‘χρήσιμους’’ μόνο την ώρα της κάλπης.
  10. Είναι η εγγύηση ότι, την ίδια στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υποχωρούν πολιτικά, κοινωνικά και δημοσκοπικά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επί της Ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, ενισχύεται σημαντικά, ακόμα και κοινοβουλευτικά, αφού βρίσκεται σταθερά σε ανοδική τροχιά, κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, ως μοναδική διέξοδο απέναντι στον κίνδυνο παλινόρθωσης της δεξιάς παράταξης που χρεοκόπησε ανεύθυνα τη Χώρα, αλλά και στην παραμονή στην εξουσία του εθνολαϊκιστικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δήμευσαν για πολλά χρόνια τη χώρα και υποθήκευσαν το μέλλον, ιδίως, της νέας γενιάς

Για όλους αυτούς τους ενδεικτικούς, αλλά ιδιαίτερα καθοριστικούς για το μέλλον της παράταξης και της χώρας λόγους, στηρίζω ανεπιφύλακτα τη Φώφη Γεννηματά για την ανάδειξη της ως ηγέτιδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και είμαι βέβαιος για την εκλογή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου