ΤΟΠΙΚΑ

«Μοίρασε» καταδίκες το Μονομελές του Βόλου

μοίρασε-καταδίκες-το-μονομελές-του-239517

Ποινή φυλάκισης δεκαεφτά μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 27χρονο ημεδαπό για τροχαίο ατύχημα που συνέβη τον Ιούλιο του 2013 στη Σκιάθο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη στις 18 Ιουλίου σε παράδρομο της περιφερειακής οδού του νησιού. Ο καταδικασθείς, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο χωρίς να επιδεικνύει την απαιτούμενη σύνεση και προσοχή, παρέσυρε και τραυμάτισε 23χρονη ημεδαπή πεζή.

Να επισημανθεί ότι καταδικασθείς είχε αποζημιώσει την παθούσα. Κατηγορούνταν για τον τραυματισμό ακόμη μίας κοπέλας, για τον οποίο όμως τελικά κρίθηκε αθώος, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε εάν ο τραυματισμός της παθούσας προήλθε από το ατύχημα ή από άλλο λόγο.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για τροχαίο που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014 στον Βόλο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο 66χρονο ημεδαπό για σωματική βλάβη από αμέλεια και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Ο 66χρονος, όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, στις 30 Οκτωβρίου του 2014 οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στον Βόλο και δεν σταμάτησε στο κόκκινο του φωτεινού σηματοδότηση, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί αυτοκίνητο που κινούνταν στην κάθετη οδό και να τραυματιστεί η οδηγός του και το ανήλικο παιδί της.

Ποινή για λαθρεμπορία

Κατείχε στο σπίτι του παράνομα 1.730 πακέτα τσιγάρων που δεν είχαν την ένσημη ταινία φορολόγησης και δεκαέξι λαθραία ποτά.

Ποινή φυλάκισης εφτά μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονο υπήκοο Ουζμπεκιστάν, ενώ το δικαστήριο έκρινε αθώα τη συγκατηγορούμενή του κρίνοντας επί της ουσίας ότι η γυναίκα βρέθηκε απλώς σε λάθος τόπο και χρόνο.

Να επισημανθεί ότι η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές τον Μάιο του 2014 μετά από νομότυπο στο σπίτι του καταδικασθέντα έλεγχο.

Καταδολίευσε δανειστή

Προμηθεύτηκαν υλικά αξίας 90.000 ευρώ, και όχι μόνο δεν τα πλήρωσαν αλλά στη συνέχεια μάζεψαν τα μηχανήματά τους από την επιχείρησή τους και μετακόμισαν στη Βουλγαρία, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα εκεί με διαφορετικό όμως τίτλο εταιρείας.

Ενοχοι για καταδολίευση δανειστή κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο Αθηναίοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών έκαστος.

Το δικαστήριο εξέτασε τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η προμηθεύτρια εταιρεία. Σε βάρος των καταδικασθέντων είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής, ενώ για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησής τους στην αλλοδαπή χώρα υπήρχαν αποδεικτικά έγγραφα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου