ΤΟΠΙΚΑ

Τάξεις υποδοχής δύο μήνες μετά

τάξεις-υποδοχής-δύο-μήνες-μετά-240825

Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά, μόλις τώρα συστήνονται τάξεις υποδοχής για μαθητές -κυρίως αλλοδαπούς και Ρομά- που έχουν ανάγκη επιπλέον μαθημάτων στα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών.

Επί δύο μήνες οι μαθητές παρακολουθούσαν μαθήματα μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, χωρίς να μπορούν να συμβαδίσουν στη σχολική ύλη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, στον νομό έχει ζητηθεί να λειτουργήσουν συνολικά 11 τάξεις υποδοχής. Ήδη είχε εγκριθεί μία τάξη και πριν από δύο ημέρες εγκρίθηκε η ίδρυση έξι ακόμη: στο 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, στο 33ο Δ.Σ. Βόλου στο Ε.Κ.Κ.Ν., στο 9ο Δ.Σ. Βόλου, στο 1ο Δ.Σ. Σκιάθου και στο 1ο Δ.Σ. «Πεπαρήθειο» Σκοπέλου.

«Κανονικά οι τάξεις υποδοχής θα πρέπει να είναι στελεχωμένες και να λειτουργούν μαζί με την έναρξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου. Φέτος η διαδικασία καθυστέρησε. Δυστυχώς κάθε χρόνο πρώτα έρχονται οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και μετά για τις τάξεις υποδοχής. Κανονικά θα έπρεπε οι αναπληρωτές, και για την Ειδική Αγωγή και για τις τάξεις υποδοχής, να προσλαμβάνονται εγκαίρως και να είναι στις θέσεις τους στον αγιασμό της σχολικής χρονιάς, προκειμένου τα μαθήματα να ξεκινούν αμέσως και χωρίς προβλήματα», σχολίασε εξάλλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Απ. Μούσιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου