ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία ενδιάμεσων εκπτώσεων σήμερα

αυλαία-ενδιάμεσων-εκπτώσεων-σήμερα-241002

Κλείνει σήμερα η αυλαία των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην τοπική αγορά, με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων να κάνουν λόγο για μικρότερη κίνηση σε σύγκριση με πέρυσι. Ο απολογισμός του φετινού εκπτωτικού δεκαημέρου εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο και απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι, που θα αγγίξει, ενδεχομένως, διψήφιο νούμερο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ανησυχία των εμπόρων είναι έκδηλη λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δεκάδες καθημερινές υποχρεώσεις, που δεν αφήνουν περιθώρια για ικανοποιητικές αγορές στη διάρκεια του εκπτωτικού δεκαημέρου.

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο μέχρι τώρα απολογισμός δείχνει μια μέτρια κατάσταση, κοντά στα περσινά δεδομένα και ίσως μειωμένη κίνηση. Διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός, είναι λίγα τα χρήματα που μπορεί να καταναλώσει, κάθε χρόνο λιγοστεύουν και οι επιπτώσεις είναι εμφανείς στην αγορά».

Σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρχει τις επόμενες μέρες, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που θα διεξαχθεί από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου να διαπιστωθεί η γενικότερη τάση που υπάρχει στην τοπική αγορά. Η μειωμένη κίνηση αποδίδεται εν μέρει στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και κυρίως στην οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. «Αρχικά θεωρήσαμε ότι θα υπήρχε κίνηση, διότι ο προηγούμενος μήνας δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, αλλά τελικά δεν διαμορφώθηκε η αναμενόμενη τάση» επισημαίνει ο ίδιος.

Τον έντονο προβληματισμό του διατυπώνει, παράλληλα, ο Κώστας Τσέλιος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, ο οποίος κάνει λόγο για «αρνητικό απολογισμό» και μια εκπτωτική περίοδο που δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπόρων. «Ο κόσμος ψωνίζει πολύ «σφιχτά», δεν έχει χρήματα, αλλά από την πλευρά μας συνεχίζουμε να προσφέρουμε, σωστά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές» σχολιάζει ο ίδιος.

Γενική εκτίμηση των μελών του εμπορικού κόσμου πάντως είναι ότι η κίνηση είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, με την απογοήτευση να είναι διάχυτη στην τοπική αγορά και την αγωνία για το μέλλον έκδηλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου