ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο 60χρονο στο Χόρτο

συνεχίζονται-οι-έρευνες-για-τον-αγνοο-270567

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά σήμερα το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του 60χρονου που αγνοείται από χθες στην θαλάσσια περιοχή του Χόρτου Πηλίου.

Υπενθυμίζεται πως ένα απίστευτο θρίλερ ήταν σε εξέλιξη αργά χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μηλίνας – Τρικερίου, όπου χάθηκαν τα ίχνη ενός 60χρονου άνδρα την ώρα που έκανε κανό.

Ήταν γύρω στις 7 το απόγευμα όταν σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Βόλου αλλά και στον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, και αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του 60χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεσήλικας που αγνοείται είναι κάτοικος Χόρτου.

Λάτρης των θαλάσσιων σπορ, δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε με το κανό του στη θάλασσα για να κάνει την αγαπημένη του βόλτα. Ωστόσο δεν επέστρεψε, και οι δικοί του άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου και το ΥΕΝ. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού μετέβη στην περιοχή και άρχισαν αμέσως οι έρευνες, παρά το γεγονός ότι ήδη είχε πέσει σκοτάδι.

Στις έρευνες επίσης κλήθηκε και συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με το υπερσύγχρονο σκάφος το οποίο παρέλαβε μόλις πριν από λίγο καιρό -και δυστυχώς το «εγκαινιάζει» με αυτόν τον άχαρο τρόπο- και τέσσερις διασώστες, αλλά και ελικόπτερο που έκανε πτήσεις από ψηλά.

Οι έρευνες εκτείνονταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μηλίνας και Τρικερίου στον Αλατά αλλά και το «Γλαρονήσι» χωρίς όμως μέχρι τουλάχιστον τις 10 το βράδυ να έχει εντοπιστεί ο 6οχρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να ανησύχησε εξαρχής λιμενικούς και διασώστες είναι το γεγονός ότι βρέθηκε αναποδογυρισμένο το κανό του 60χρονου, το οποίο, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ήταν μία αυτοσχέδια κατασκευή που ο ίδιος ο 60χρονος είχε κατασκευάσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου