ΤΟΠΙΚΑ

Σείστηκε η Πορταριά από ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο

σείστηκε-η-πορταριά-από-ισχυρή-έκρηξη-270847

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το βράδυ η περιοχή απέναντι από την κεντρική πλατεία της Πορταριάς, στον απόηχο της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε ταβέρνα απέναντι από το πρώην Δημαρχείο του χωριού. Η έκρηξη που, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε διαρροή από φιάλη προπανίου, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η επιχείρηση και να υποστούν ζημιές διπλανά καταστήματα και σπίτια. Ηταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, αντικείμενα εκτοξεύονταν προς κάθε κατεύθυνση σε απόσταση 200 μέτρων. Από θαύμα δεν υπήρξε ούτε καν τραυματισμός. Επικράτησε όμως πανικός…

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, την ώρα που το χωριό έσφυζε από ζωή. Ενας εκκωφαντικός θόρυβος έσεισε το κέντρο του χωριού. Από το ωστικό κύμα που ακολούθησε, αντικείμενα από την ταβέρνα στο εσωτερικό της οποίας σημειώθηκε η έκρηξη, άρχισαν να εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση ακόμη και σε απόσταση 200 μέτρων. Ακόμη και τα ψυγεία σε κοντινό από την ταβέρνα περίπτερο εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Στην ταβέρνα από την οποία προήλθε η έκρηξη, δεν έμεινε τίποτα όρθιο: μόνο ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου. Εκτινάχθηκαν τζαμαρίες, αντικείμενα, αλλά και τσιμεντόλιθοι από το χειμερινό της κτίσμα.

Ζημιές υπέστησαν διπλανά σπίτια και καταστήματα. Επαγγελματίες και ένοικοι είδαν τα τζάμια από τα παράθυρα να σπάνε και να εκτοξεύονται στο εσωτερικό των κτιρίων. Τουλάχιστον τρία καταστήματα και σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και αρκετά ακόμη μικρότερες.

Επτά άτομα, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην άκρη του κεντρικού δρόμου κάτω από την πλατεία, από το ωστικό κύμα έπεσαν στο οδόστρωμα. Μια ηλικιωμένη που καθόταν σε διπλανή ταβέρνα σε καρέκλα είδε να έρχεται κατά πάνω της ολόκληρο παραθυρόφυλλο.

Ακολούθησε πανικός. Επαγγελματίες, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έτρεχαν να προφυλαχθούν. Μόλις η κατάσταση ηρέμησε άρχισαν να αναζητούν τυχόν τραυματίες, αλλά και να φροντίσουν να απομακρύνουν μικρά παιδιά και γυναίκες από το σημείο. Παρά τη δυνατή έκρηξη δεν υπήρξε καν τραυματισμός.

Η ταβέρνα εκείνη την ώρα ευτυχώς ήταν κλειστή. Αν αυτό συνέβαινε το Σαββατοκύριακο κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Η επιχείρηση είχε προγραμματίσει να κάνει βάπτιση αλλά και γάμο.

Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι το πρωί είχε κληθεί συνεργείο, καθώς είχε εντοπιστεί διαρροή από φιάλη προπανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή η διαρροή είχε σταματήσει αλλά αργότερα ξανάρχισε.

Επί τόπου βρίσκονταν έως αργά το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε με απαγορευτική κορδέλα, ενώ έντονη ήταν η μυρωδιά του προπανίου.

Στον τόπο βρίσκονταν πέντε πυροσβεστικά οχήματα που έκαναν διαβροχή, αλλά και περιπολικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου