ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση σε γονείς και μαθητές της Μαγνησίας

αναστάτωση-σε-γονείς-και-μαθητές-της-μ-272093

Αναστατωμένοι εξακολουθούν να είναι οι γονείς και οι μαθητές της Μαγνησίας, εξαιτίας των πολυάριθμων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής Μαγνησίας έχει, επανειλημμένως, επισημάνει στον αρμόδιο υπουργό, την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δασκάλων στα σχολεία του νομού, χωρίς ωστόσο να έχει εισακουστεί μέχρι σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού, εντούτοις, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας δάσκαλος. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές να στριμώχνονται σε όποια τάξη και αίθουσα υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός, προκειμένου να καλύψουν τις κενές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μαθητές φθάνουν μέχρι και τους 50 ανά αίθουσα.

Τα κενά που έχουν προκύψει οφείλονται σε επαπειλούμενες άδειες εκπαιδευτικών, σε αποσπάσεις τους σε φορείς, ενώ ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Τα κενά που υπάρχουν στη Μαγνησία ανά ειδικότητα συνοψίζονται στα εξής: ΠΕ70 17 εκπαιδευτικοί, ΠΕ60 5, ΠΕ08 4, επίσης δύο δάσκαλοι ανά ειδικότητα στις ακόλουθες ειδικότητες ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ 19-20, ΠΕ11 ΣΜΕΑ 2 δάσκαλοι και από ένας δάσκαλος στις ειδικότητες ΠΕ16 ΣΜΕΑ, ΠΕ18 ΣΜΕΑ, ΠΕ19-20 ΣΜΕΑ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας χαρακτηρίζει απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας για την ολιγωρία και την έλλειψη προγραμματισμού που επιδεικνύει, ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για πρωτοφανή καθυστέρηση στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είναι ανεπίτρεπτο τα παιδιά να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη την παρακολούθηση μαθημάτων. Θα πρέπει δηλαδή να φθάσουν τα Χριστούγεννα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία; Πώς θα καλυφθεί η απαιτούμενη ύλη; Πώς θα αγαπήσουν το σχολείο και τη μελέτη όλα αυτά τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους; Οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί. Δυστυχώς, αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο και για μια ακόμη φορά η εγκατάλειψη της περιφέρειας».

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά για πολλοστή φορά από τον υπουργό να προβεί στην άμεση τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας, ενώ συγχρόνως τονίζει ότι κανείς μέχρι τώρα δεν διερωτήθηκε για το τι παράδειγμα δίνουμε στους μαθητές, που έκπληκτοι παρακολουθούν ένα θέατρο του παραλόγου να παίζεται εις βάρος τους.

Τέλος, συνάντηση πραγματοποίησε ο Χρήστος Μπουκώρος χθες Δευτέρα, 16/10/2017, με δεκάδες γονείς από σχολεία του Αλμυρού, Τρικερίου, Σκοπέλου, Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου, στο γραφείο του στο Βόλο, όπου και ενημερώθηκε για τα κενά εκπαιδευτικών που έχουν ανακύψει τη φετινή σχολική περίοδο. Οι γονείς, αφού ευχαρίστησαν το βουλευτή για το πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία της Μαγνησίας και ζήτησαν εκ νέου τη συνδρομή του. Ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του, μέχρι να αποσταλούν δάσκαλοι ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του νομού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου