ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για το 10ο Γυμνάσιο Βόλου μετά την κατάληψη των μαθητών

λύση-για-το-10ο-γυμνάσιο-βόλου-μετά-την-κ-272595

Λύση σε ένα πρόβλημα που υφίσταται από συστάσεως και λειτουργίας του 10ου Γυμνασίου Βόλου, επιχειρούν να βρουν από κοινού μαθητές και διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, στον απόηχο της μαθητικής κατάληψης για την επικίνδυνη διαδρομή που αναγκάζονται να ακολουθούν καθημερινά δεκάδες παιδιά καθ’ οδόν για το σχολείο.

Οπως είναι γνωστό, οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, ακολουθώντας ένα δρομολόγιο στο οποίο δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο. Οι μαθητές, με τις σχολικές τσάντες στον ώμο, περπατούν στην άκρη του οδοστρώματος, στην οδό Διμηνίου, και δίπλα τους ακριβώς περνούν με μεγάλη ταχύτητα φορτηγά, αυτοκίνητα, μηχανάκια. Σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την πύλη του σχολείου δεν υπάρχει ούτε εκατοστό πεζοδρομίου, ενώ πολλά είναι τα «κρυφά» σημεία που καθιστούν «αθέατους» για τους οδηγούς τους μαθητές που κινούνται πάνω στο δρόμο.

Για το θέμα οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη. Την Παρασκευή το σχολείο επισκέφθηκε, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, πρόκειται για ένα χρονίζον και δισεπίλυτο πρόβλημα για το οποίο δεν είναι καν ξεκάθαρο σε ποιου φορέα την αρμοδιότητα ανήκει.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Δευτέρα, πρόκειται να καλέσει τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη για την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση, την οποία θα στηρίξουν σύσσωμοι οι φορείς. «Ισως χρειαστεί να δρομολογήσουμε μια προσωρινή λύση, όπως την καθημερινή δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο με λεωφορεία, μέχρι να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα», είπε ο κ. Σαβελίδης, που θα έχει εκ νέου συνάντηση αύριο, Τρίτη, με τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου