ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμός τριών ατόμων κατά την τροφοδοσία του «Express Skiathos»

τραυματισμός-τριών-ατόμων-κατά-την-τρ-301549

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, σήμερα Παρασκευή το βράδυ κατά την φόρτωση του Ε/Γ –Ο/Γ πλοίου “Express Skiathos” στο Λιμάνι του Βόλου, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου του από Βόρειες Σποράδες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο πλοίο,έσπασε ο εντατήρας του δεξιού συρματόσχοινου κεντρικού καταπέλτη με αποτέλεσμα την αιφνίδια μετακίνησή του, την πτώση από ύψος περίπου ενάμισι μέτρου τεσσάρων βαρελιών με λάδι μηχανής στον καταπέλτη και τον τραυματισμό δύο μελών πληρώματος, ηλικίας 30 και 49 ετών, καθώς και του 50χρονου οδηγού του φορτηγού, το οποίοβρισκόταν στο λιμάνι.

Άμεσα οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από όπου ο 49χρονος και ο 50χρονος πήραν εξιτήριο, ενώ ο 30χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, καθώς επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη διαπίστωση αποκατάστασής της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο παρακολουθούντα οργανισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου