ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι

ανοίγουν-αρχαιολογικοί-χώροι-302182

Θεσμό αποτελούν οι «Ευρωπαϊκές μέρες πολιτιστικής κληρονομιάς» που πραγματοποιούνται στις 22 – 23 – 24 Σεπτεμβρίου με σειρά δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με θέμα τις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με σειρά δράσεων που έχουν ως εξής: Σήμερα πραγματοποιείται στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη χώρα της άλλης», για την ελληνιστική πόλη της Άλου, για παιδιά 10-12 ετών.

Επίσης στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Γορίτσας σήμερα θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα ίχνη μιας κρυμμένης πόλης», για παιδιά 10-12 ετών, με θέμα τη σπουδαιότητα της ελληνιστικής πόλης που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας και δεν έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα.

Στον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτίδων Θηβών (Ν. Αγχιάλου) προγραμματίζεται η δράση «Λαμπροτάτη Θηβαίων πόλις» και περιηγήσεις στις Βασιλικές Α΄ και Β΄ της παλαιοχριστιανικής πόλης των Φθιωτιδών Θηβών σήμερα και αύριο στις 11:00.

Στις 4 Οκτωβρίου στις 09:00, στους αρχαιολογικούς χώρους της ελληνιστικής Άλου και των αρχαίων Φθιωτίδων Θηβών θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Άλος και Φθιώτιδες Θήβες: ανακαλύπτοντας ξανά δύο πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδας» που περιλαμβάνει θεματικές περιηγήσεις.

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017) είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με τίτλο «Πόλε(ι)ς», και διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πόλεις και Λογοτεχνία», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε σήμερα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.30 και 12.00-13.30 συνεχίζονται για ενήλικες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου