ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο διεθνούς φήμης Αμερικανός συνθέτης κλασικής μουσικής Lowell Liebermann

στον-βόλο-ο-διεθνούς-φήμης-αμερικανός-303254

Με τον καταξιωμένο Αμερικανό συνθέτη κλασικής μουσικής Lowell Liebermann και τον επιτυχημένο επιχειρηματία στο χώρο του ποιοτικού τουρισμού κ. Βάσο Παπαγαπητό συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει μέσω του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής.

Στόχευση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας η εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπασδάνης σημείωσε: «Την περίοδο του Πάσχα θα έχουμε κοντά μας το Lincoln Center με την μουσική δωματίου. Αυτές τις μέρες γίνεται από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες έρευνα στην περιοχή μας κατά πόσο υπάρχουν υποδομές ώστε να καθιερώσουμε ένα μόνιμο φεστιβάλ μουσικής δωματίου, σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας. Για μας αποτελεί μεγάλη τιμή που αυτοί οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην περιοχή μας.

Να επισημάνουμε ότι έχουν γοητευθεί απ’ το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκαν ιδιαίτερα από το Πήλιο και μάλιστα ο κος Liebermann βρίσκεται ήδη στην διαδικασία έρευνας για να βρει μόνιμη κατοικία στο Βόλο, γεγονός που μας χαροποιεί διπλά.

Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και Δήμους που θα εμπλακούν σ’ αυτή την διαδικασία, γιατί το επιχειρηματικό εγχείρημα είναι πολύ δυνατό.

Θεωρούμε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για το μέλλον στην χώρα μας. Είναι συνέχεια μιας εξωστρεφούς προσπάθειας που κάνει το Επιμελητήριό μας και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα βρούμε πολλούς υποστηρικτές».

Από την πλευρά του ο κος Lowell Liebermann σημείωσε: «Ήρθαμε στην περιοχή σας για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για την διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου σε ετήσια βάση κάθε καλοκαίρι.

Ενθουσιαστήκαμε τόσο από τα αξιοθέατα που σίγουρα θα εμπνεύσουν τους μουσικούς μας όσο κι από την υποστηρικτική διάθεση των τοπικών αρχών. Από μια συνεργασία μεταξύ Αμερικάνων και Ελλήνων μουσικών σίγουρα θα προκύψουν πάρα πολλά οφέλη».

Μαζί του επίσης είναι και ο επίσης καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο μουσικός William Hobbes, καθηγητής στο Julliard School, που δήλωσε: «Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα όσα ανέφερε ο Lowell μα ξέχασε να αναφέρει το υπέροχο φαγητό και τσίπουρο σας. Δεν το βρίσκεις πουθενά!

Η διαπιστολιστική συνέργεια είναι πάντα ένα μεγάλο όφελος. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην χώρα που γέννησε τον ελληνικό πολιτισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου