ΤΟΠΙΚΑ

Κωφάλαλη κινδύνεψε να καεί ζωντανή στη Νέα Δημητριάδα

κωφάλαλη-κινδύνεψε-να-καεί-ζωντανή-στ-306233

Ζημιές ύψους 15.000 ευρώ στο καθιστικό

Ηλικιωμένη κωφάλαλη βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση σε χώρο κοντά στην κουζίνα του σπιτιού της, ενώ πύρινες φλόγες κατέκαιγαν το καθιστικό και πυκνά σύννεφα καπνού «έπνιγαν» όχι μόνο τη μονοκατοικία της στην Ολύμπου 35, αλλά ολόκληρη τη γειτονιά…

Πανικός χθες γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στη Νέα Δημητριάδα. Γείτονες της 81χρονης γυναίκας καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Το σπίτι της ηλικιωμένης καιγόταν, όμως εκείνοι δεν μπορούσαν να ξέρουν αν η 81χρονη ήταν μέσα. Δεν μπορούσαν να έλθουν σε επικοινωνία μαζί της, καθώς η γυναίκα είναι κωφάλαλη και δεν μπορούσε ούτε να τους ακούσει ούτε και να τους μιλήσει.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός και άμεσα κλήθηκε για ταυτόχρονη επέμβαση και το ΕΚΑΒ Βόλου.

Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τάξεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι της 81χρονης, εκκενώθηκαν εξαιτίας του πυκνού καπνού που έμπαινε από τα παράθυρα.

Μία δασκάλα του σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες, έτρεξε να δει τι συμβαίνει, ενώ γείτονες της 81χρονης συγκεντρώνονταν έξω από το επίμαχο σπίτι.

«Σπάσαμε τις πόρτες και τα παράθυρα καθώς το σπίτι ήταν κλειδωμένο», είπε ο Σπύρος Πάγκαλης, που ήταν από τους γείτονες της ηλικιωμένης που έσπευσε να βοηθήσει.

Η δασκάλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αψήφησε τον καπνό και μπήκε στο σπίτι, όμως δεν κατάφερε να δει αν βρισκόταν εκεί η ηλικιωμένη.

«Ρίχναμε νερό με το λάστιχο. Ήρθαν και άλλοι γείτονες» είπε ο ίδιος. Από το δημοτικό σχολείο δόθηκαν πυροσβεστήρες, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στον τόπο κατέφθασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες και ξεκίνησε άμεσα η μάχη με τις πύρινες φλόγες, ενώ πυροσβέστες εντόπισαν τη γυναίκα στο πάτωμα σε λιπόθυμη κατάσταση και την έβγαλαν έξω διασώζοντάς τη.

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι συνέβη και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η γυναίκα δεν φορούσε ρούχα καθώς βρισκόταν στο μπάνιο.

Όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά, ήταν ήδη αργά. Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς την κουζίνα ίσως για να πάρει νερό. Λόγω των προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο πάτωμα.

«Ετρεξα να φέρω νερό» είπε η Τερέζα Κούρτη. Οι πυροσβέστες παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες μέχρι να καταφθάσει το ΕΚΑΒ. Έριξαν νερό στο πρόσωπο της ηλικιωμένης που είχε κάπνα.

Όταν κατέφθασε το ΕΚΑΒ, η 81χρονη ανέπνεε ακόμη. Αμεσα το πλήρωμα της έβαλε οξυγόνο και τη διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη.

Οι πυροσβέστες συνέχισαν τη μάχη με τις πύρινες φλόγες καταφέρνοντας να περιορίσουν τη φωτιά στην αρχική της εστία, στο καθιστικό, και να τη σβήσουν.

Δυστυχώς, οι ζημιές ήταν μεγάλες. Τραπέζια, καρέκλες, ντουλάπια έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Το ύψος της ζημιάς προσδιορίστηκε στις 15.000 ευρώ.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνέχιζε την προανάκριση για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η ηλικιωμένη ζει μόνη. Έχει μόνο μία αδερφή που μένει στην Αθήνα. Μία γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσέχει, η οποία όμως εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ στον τόπο κλήθηκε και η αστυνομία.

Υπό εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλα τα ενδεχόμενα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου