ΤΟΠΙΚΑ

Δικαίωση 30 εργαζομένων στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

δικαίωση-30-εργαζομένων-στον-δοεπαπ-δηπ-306732

Δικαίωση μετά από 12 χρόνια για 30 εργαζόμενους του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Είχαν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, ωστόσο εργάζονταν ως πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού. Επί σειρά ετών, αποζημιώνονταν με υπερωρίες, όμως δεν ήταν πλήρως εξασφαλισμένοι εργασιακά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, αποφασίστηκε η μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρους απασχόλησης. Πρόκειται κυρίως για καθηγητές ωδείων, που πλέον θα εργάζονται και επίσημα με πλήρες ωράριο, καλύπτοντας τα τμήματα μουσικής.

«Ήταν μια γενναία απόφαση της δημοτικής αρχής. Από τη στιγμή που μας δίνει τη δυνατότητα αυτή ο Νόμος, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας.

Στο θέμα των 30 εργαζομένων του ΔΟΕΠΑΠ, είχε αναφερθεί το πρωί σε δηλώσεις της και η Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, η οποία αναφέρθηκε στους αγώνες του ΠΑΜΕ από το 2006 ακόμη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι χωρίς αγώνες, τίποτα δεν επιτυγχάνεται. Όλα μπορούμε να τα πετύχουμε με διαρκή και επίμονο αγώνα», σημείωσε η ίδια.

Αγωνιούν οι συμβασιούχοι

Την ίδια ώρα όμως που 30 συνάδελφοί τους δικαιώνονται, 11 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και κοιμητηρίου του Δήμου Βόλου, εξακολουθούν να είναι στον αέρα.

Ο επίτροπος επέστρεψε τις συμβάσεις τους ως μη νόμιμες στην Υπηρεσία Οικονομικών του Δήμου Βόλου, και οι ίδιοι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να ξέρουν αν θα πληρωθούν ή αν θα βγουν στην ανεργία.

Η περιπέτεια για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ξεκίνησε πριν τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι- παρατασιούχοι σε όλη τη χώρα βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο.

Οι νέες συμβάσεις για τους 79 εργαζομένους στην καθαριότητα εγκρίθηκαν, όχι όμως και οι αντίστοιχες στα τμήματα ηλεκτροφωτισμού και κοιμητηρίων. Ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται να υποβάλλει ξανά τις συμβάσεις στον Επίτροπο και από εκεί στο Ελεγκτικό, προκειμένου -σε περίπτωση που δεν σταθεί δυνατό να συνεχίσουν να εργάζονται- να μπορέσουν τουλάχιστον να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει έως σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου