ΤΟΠΙΚΑ

Συγκοινωνιακά αποκλεισμένο το Καλαμάκι Λόγω των εργασιών στο Ξουρίχτι

συγκοινωνιακά-αποκλεισμένο-το-καλαμ-307728

Το λεωφορείο της γραμμής σταμάτησε να περνά από το χωριό

Σε συγκοινωνιακό αποκλεισμό του χωριού Καλαμάκι στο Νότιο Πήλιο, οδήγησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι. Λόγω των εργασιών που ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα και θα συνεχιστούν έως και τις 3 Οκτωβρίου, ο δρόμος παραμένει κλειστός, και στο χωριό δεν φτάνει λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Επαγγελματίες του χωριού που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο, δηλώνουν ότι ήδη έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά στο χωριό. Τουρίστες που έρχονται στην περιοχή χωρίς να διαθέτουν δικό τους μέσο, αναγκάζονται είτε να πληρώνουν ταξί είτε -αν δεν βρουν- να ζητούν από χωριανούς να τους εξυπηρετήσουν. Ακόμη και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων γίνονται παράλληλα και ταξιτζήδες, για να πηγαινοφέρνουν τους πελάτες τους ελλείψει συγκοινωνίας.

«Το χωριό μας δεν είναι οδικώς αποκλεισμένο. Υπάρχει πρόσβαση σε αυτό, αλλά δεν γίνονται δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τότε που έκλεισε ο δρόμος στο Ξουρίχτι. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είτε σταματούν στο Δέλτα Νεοχωρίου είτε στις Μηλιές, και από εκεί όσοι προορίζονται για Καλαμάκι θα πρέπει να βρουν τρόπο για να έρθουν», ανέφερε ο κ. Σπύρος Ρήγας επαγγελματίας της περιοχής.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν υφίσταται μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, σε περίπτωση που δεν έχουν ή δεν θέλουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο πρόεδρος της Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε., Δημήτρης Κολυνδρίνης, επεσήμανε ότι το Καλαμάκι εξυπηρετούνταν μέσω του δρομολογίου του Αϊ Γιάννη, που από τη στιγμή που έκλεισε ο δρόμος στο Ξουρίχτι γίνεται από τον άνω κλάδο και δεν περνά από το συγκεκριμένο χωριό. Το δε δρομολόγιο που φθάνει μέχρι Δέλτα Νεοχωρίου, δεν περνούσε ποτέ από Καλαμάκι, καθώς δεν εξυπηρετεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κίνηση για Καλαμάκι δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί επέκταση της γραμμής από τον Κάτω Κλάδο, και ζήτησε υπομονή μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία και να ανοίξει ο δρόμος.

Όπως είναι γνωστό, το έργο είναι προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, και μέσω αυτού θα αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου του Πηλίου.

Λόγω των εργασιών, ισχύει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου ολική διακοπή της κυκλοφορίας της Ε.Ο. Βόλου – Τσαγκαράδας στη θέση «Ξουρίχτι», και για μήκος 150 μέτρων καθ’ όλο το 24ωρο. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την οδό Χανίων – Κισσού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου