ΤΟΠΙΚΑ

Θα έριχναν στις πιάτσες του Βόλου πάνω από 1.000 δόσεις κοκαΐνης

θα-έριχναν-στις-πιάτσες-του-βόλου-πάνω-308876

Θα πλημμύριζαν τον Βόλο με 1.000 δόσεις κοκαΐνης. Μεγάλη επιτυχία στον αγώνα για την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πέτυχε την Κυριακή το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Οι αστυνομικοί τσάκωσαν δύο Αλβανούς με 100 γραμμάρια του εν λόγω ναρκωτικού, το οποίο θα διακινούνταν στη μαύρη αγορά έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα του εν λόγω ναρκωτικού που έχει κατασχέσει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Για τον εντοπισμό του στον έλεγχο απαιτήθηκε η συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ενώ για την κατάσχεσή του ξηλώθηκαν μέρη του αυτοκινήτου!

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ότι οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι είναι ηλικίας 26 και 41 ετών, επρόκειτο να φέρουν ναρκωτικά στον Βόλο από την Αθήνα την Κυριακή το βράδυ.

Το σύνολο των αστυνομικών του Τμήματος που εργάζονταν για την αποκάλυψη της παράνομης δράσης εδώ και αρκετό καιρό, άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά το αυτοκίνητο-στόχο στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, όταν εκείνο προσέγγισε τα όρια του Νομού και κατευθυνόταν προς την πόλη.

Στο κέντρο του Βόλου, γύρω στις 9 το βράδυ, δεκατέσσερις αστυνομικοί έστησαν μπλόκο. Οι δύο Αλβανοί αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και να υποστούν εξονυχιστικό έλεγχο, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, ίσως επειδή ήταν σίγουροι ότι είχαν τα ναρκωτικά καλά κρυμμένα.

Ωστόσο, ο αστυνομικός σκύλος δεν άργησε να μυρίσει τη ναρκωτική ουσία. Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό τα πράγματα του αυτοκινήτου χωρίς να βρίσκουν κάτι, και για την κατάσχεση των ναρκωτικών άρχισαν να αποσυνδέουν κομμάτια του αυτοκινήτου!

Έφοδος στα σπίτια των δύο δραστών «βρήκε» και κατάσχεσε άλλη μια συσκευασία, με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,21 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων ως μέσα για διακίνηση ναρκωτικών, και το αυτοκίνητό τους ως μέσο διευκόλυνσης.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές αλλά με «μικρές» παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Για την ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν, φέρονται να ισχυρίζονται ότι την ήθελαν για προσωπική χρήση και για φίλους τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Παραπέμφθηκαν ακολούθως για να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Βόλου, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Στο μεταξύ κρατούνται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου