ΤΟΠΙΚΑ

Απουσίες λόγω Πανεπιστημιούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

απουσίες-λόγω-πανεπιστημιούπολης-στ-312600

Με αρκετές απουσίες, καθώς την ίδια ώρα γινόταν η παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του ιδρύματος, ενώ τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Βόλου, Τάσος Μπατζιάκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου, Στ. Διαμαντίδης.

Τη σύμπτωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια ώρα και μέρα με την εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έθιξε με επιστολή που αναγνώστηκε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, προτείνοντας μάλιστα, να μετατεθεί κατά δύο ώρες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο έγγραφο αίτημα της κ. Οικονόμου απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς. «Ο Δήμος Βόλου δεν είχε ειδοποιηθεί για την εκδήλωση του Πανεπιστημίου πριν οριστεί ημέρα και ώρα συνεδρίασης. Δεν υπάρχει κανένας δόλος ή σκοπιμότητα», είπε, ενώ ο εκτελών χρέη Δημάρχου αναφέρθηκε και στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου.

«Για πρώτη φορά γίνεται τακτική -όχι έκτακτη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή την ώρα. Θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου», είπε το μέλος της Επιλογής Ευθύνης, Φώτης Λαμπρινίδης.

«Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπείται και επιπλέον υπάρχει συνεννόηση και έχουμε μιλήσει με τον πρύτανη», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

«Ο κ. Θεοδώρου θα πρέπει να μας πει ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής για το Πανεπιστήμιο, που προσπαθεί να προχωρήσει σε μια μεγαλόπνοη επένδυση με πολλαπλάσια δυναμική για την ανάπτυξη και την οικονομία της πόλης», είπε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

«Είναι κακό για μια δημοτική αρχή να είναι αρτηριοσκληρωτική και να μη μεταθέτει δύο ώρες τη συνεδρίαση», σχολίασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου