ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου ο Τρ. Πλαστάρας

υποψήφιος-για-την-προεδρία-του-επιμελ-313747

«Μαγνησία 2025» είναι το όνομα του συνδυασμού με το οποίο κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις εκλογές του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) Τρύφων Πλαστάρας.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ στον Βόλο, ο κ. Πλαστάρας παρουσίασε του όνομα και το σήμα του συνδυασμού του, έχοντας στο πλευρό του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Ελένη Δοδούση, το μέλος του Δ.Σ.του Επιμελητηρίου και πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μοτοσικλετών (ΣΙΣΑΜ( Γιώργο Μπαρμπάκο, το μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΜ Γιάννη Φόβο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Χρυσοχόων, τον αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΜ και του ΣΙΣΑΜ Ευάγγελο Λαλίτσα, το γνωστό μπασκετπολίστα Παναγιώτη Λιαδέλη, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Μετάλλου Κώστα Πελεκούδα και το μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΜ και πρόεδρο του Συλλόγου Αγγειοπλαστών Γιώργο Γκάλιο.

Με το μέρος του κ. Πλαστάρα είναι και ο εκπρόσωπος της Μαγνησίας στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας Κώστας Λεβέντης, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – παρουσίασης προβλήθηκε δήλωση του κ. Λεβέντη, καθώς απουσίαζε στην Αθήνα.

Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν ακόμη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θανάσης Σταυρίδης και ο τέως αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Θεμιστοκλής Αρχοντάκης.

Ο κ. Φόβος που άνοιξε τη συζήτηση απεύθυνε κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην προσπάθεια που καταβάλλεται «για ένα Επιμελητήριο, που θα δημιουργεί ανάπτυξη στο Νομό».

Όπως είπε ο κ. Πλαστάρας στο συνδυασμό αυτό ενεργοποιούνται άτομα που έχουν ενεργό συνδικαλιστικό ρόλο και επαγγελματίες από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της Μαγνησίας, που επιθυμούν να προασπίσουν τα συμφέροντα των επαγγελματιών χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις.

Επίθεση στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Ο κ. Πλαστάρας εξέφρασε στη συνέχεια την έκπληξή του για τη μείωση των εδρών της μεταποίησης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Κανένας, όπως είπε, δεν έχει δικαίωμα να αναγκάσει βιομηχανίες όπως η ΕΒΟΛ, η ΑΓΕΤ, η ΜΕΤΚΑ, η Χαλυβουργία να έχουν μόνο τέσσερις εκπροσώπους. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είπε ότι δεν σκέφτηκε τη συνεισφορά που έχουν στην τοπική αξία και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν.

Ο κ. Πλαστάρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ισχυριζόμενος ότι έριξε το θεσμό πολύ χαμηλά. «Εμείς θα διεκδικήσουμε ο Βόλος να είναι έδρα του περιφερειακού επιμελητηρίου όταν δημιουργηθεί αυτό. Θα βγάλουμε τη Μαγνησία μπροστά πανελλαδικά» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε ακόμη στις μελέτες που διεξάγει η ΟΕΒΕΜ τις οποίες όπως είπε ο «κ. Μπασδάνης λοιδόρησε ως μπουρδολογίες και στη συνέχεια ήλθε και τις ενίσχυσε οικονομικά», στέλνοντας το μήνυμα ότι «στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να κινηθεί κανείς αναλογικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου