ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε νεκροί από τροχαία τον Αύγουστο στη Θεσσαλία

πέντε-νεκροί-από-τροχαία-τον-αύγουστο-317085

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, η Θεσσαλία θρήνησε πέντε ανθρώπους της στο οδόστρωμα.

Συνολικά συνέβησαν δέκα οχτώ τροχαία ατυχήματα έναντι είκοσι τεσσάρων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Από αυτά τα πέντε ήταν θανατηφόρα, τα τρία σοβαρά και τα δέκα ελαφριά.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες έναντι 42 το 2016.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο καταγράφηκαν πέντε νεκροί από τροχαία έναντι έξι το αντίστοιχο διάστημα του 2016, τέσσερις βαριά τραυματίες έναντι τριών το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και είκοσι δύο ελαφριά τραυματίες έναντι τριάντα τριών το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας πάντως συνέχιζαν στο εν λόγω διάστημα με αμείωτη ένταση δράσεις για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Χιλιάδες οι παραβάσεις

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 84.380 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 8.097 παραβάσεις με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας να καταγράφει ρεκόρ παραβάσεις.

Ειδικότερα, οι τροχονόμοι βεβαίωσαν 2.469 για υπερβολική ταχύτητα, 261 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 355 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, 65 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 262 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 170 για μη χρήση κράνους, 73 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 11 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 94 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 16 για αντικανονικό προσπέρασμα, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς, 2 για παραβίαση προτεραιότητας, 1.144 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 166 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 7 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα, 55 για φθαρμένα ελαστικά, 5 για διαφημιστικές πινακίδες, 2.934 λοιπές παραβάσεις.

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου