ΤΟΠΙΚΑ

Ζουν από την ξυλεία

ζουν-από-την-ξυλεία-318176

Μεροκάματο σε 50 τουλάχιστον οικογένειες στην περιοχή των Μηλεών, στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, δίνουν τα δάση της περιοχής.

Ο Δήμος με την έγκριση των διαχειριστικών μελετών για τα δάση, δεν καταφέρνει απλώς να εξασφαλίσει τα καυσόξυλα για το χειμώνα σε προνομοιακή τιμή για τους κατοίκους του. Εξασφαλίζει και το μεροκάματο σε 50 οικογένειες που δραστηριοποιούνται γύρω από το συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Νασιόπουλο, με την έγκριση των διαχειριστικών μελετών, ξεκίνησε η υλοτόμηση, μέσω της οποίας αναγεννιέται το δάσος και ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της περιοχής εξασφαλίζουν τα ξύλα για το χειμώνα. Ηδη οι παραγγελίες προχωρούν, με τους κατοίκους της περιοχής να αγοράζουν τα ξύλα για τη θέρμανση των νοικοκυριών τους προς 27 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η δασικός συνεταιρισμός «Κένταυρος» που αποτελείται από μόνιμους κατοίκους. Μέσω του συνεταιρισμού λειτουργούν τρία μικρά εμπορικά τμήματα στο βουνό, μέσω των οποίων πωλούνται ξύλα κατόπιν παραγγελίας και σε ενδιαφερόμενους από άλλες περιοχές. Τα τρία αυτά τμήματα λειτουργούν στις Μηλιές, ανάμεσα από Βυζίτσα και Πινακάτες και στον Αγιο Γεώργιο.

«Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα διασφαλίζονται έσοδα περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο. Ετσι από τη μία εξασφαλίζονται φθηνά ξύλα για τους δημότες μας, θέσεις εργασίας για 50 οικογένειες και ένα μικρό οικονομικό όφελος για τα δημοτικά ταμεία», σημειώνει ο κ. Νασιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου