ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν τα σωματεία της Μαγνησίας

αγωνιστικό-ραντεβού-στη-δεθ-δίνουν-τα-347936

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν τα συνδικάτα της Μαγνησίας που θα συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με την ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Διοίκηση για τον προγραμματισμό της ανόδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν περιοδείες στους χώρους δουλειάς, ώστε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να ενημερωθούν εγκαίρως για την ατζέντα των φετινών κινητοποιήσεων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΒ προς τα πρωτοβάθμια σωματεία «κυβέρνηση και ΔΝΤ, απροκάλυπτα, πλέον, “μαγειρεύουν” νέα αντεργατικά μέτρα. Αποδεικνύοντας το πόσο καλά “τα βρίσκουν” μεταξύ τους, προωθούν (στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης το φθινόπωρο), το κυρίως “πιάτο” των αξιώσεών τους, με επίκεντρο την αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου και την κατάργηση 15 βασικών κοινωνικών επιδομάτων».

Τις προθέσεις τους δεν τις κρύβουν. Η μεν Κυβέρνηση, με προσωπική επιστολή του κ. Τσίπρα έσπευσε ήδη να καθησυχάσει τους προστάτες των Βιομήχανων ότι «όλες οι αξιώσεις του ΔΝΤ θα γίνουν αποδεκτές», η δε εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, από τώρα καθόρισε την ατζέντα των συζητήσεων, που έχουν στο στόχαστρο τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργίες, την περαιτέρω αποδόμηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, γιατί δήθεν «τα προσφάτως νομοθετημένα συνταξιοδοτικά μέτρα συμβάλλουν στη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μόνον μεσοπρόθεσμα».

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΚΒ, είναι προφανές, πως «το αντεργατικό έγκλημα, που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια με τα απανωτά μνημόνια, όχι μόνο δεν σταματά, όπως παραπλανητικά υποσχόταν απ’ τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, αλλά, με τη δική του υπογραφή, θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί. Όχι μόνον ο συνδικαλιστικός νόμος, αλλά και ζητήματα που τυπικά έκλεισαν πριν από 35 χρόνια, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη της υποταγμένης Κυβέρνησης, ξανανοίγουν αλλά με εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς στο πεδίο της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των Θεσμών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων δυσμενών ανατροπών σε βάρος των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του πανεργατικού συλλαλητηρίου περιλαμβάνεται το αίτημα για άρση όλων των αντεργατικών νόμων, που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια, η λήψη στοχευμένων νομοθετικών μέτρων, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών, καθώς επίσης και η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου