ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός για τον αμίαντο

ξεσηκωμός-για-τον-αμίαντο-350749

H ανάγκη αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης και συντήρησης ενός σημαντικού μνημείου, που είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η βελτίωση της καθαριότητας και της εσωτερικής οδοποιίας, υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της ετήσιας λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην τοπική κοινότητα Αφετών με τη συμμετοχή των κατοίκων.

Στην αρχή, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαμούχας Αναστάσιος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τοπικής Κοινότητας προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, την ύδρευση, την αγροτική και εσωτερική οδοποιία, τον ηλεκτροφωτισμό την κοινωνική πολιτική του δήμου, το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία του χωριού, τον ευπρεπισμό του νεκροταφείου, τη συντήρηση και ανάδειξη των καλντεριμιών και μονοπατιών κ.ά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν κάτοικοι του χωριού καταθέτοντας τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Κοινότητα, όπως το νερό, η αγροτική οδοποιία, η καθαριότητα, ιεραρχώντας τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ άσκησαν κριτική στα πεπραγμένα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Μεταξύ των άλλων προτάθηκε να συνταχθεί επιστολή και να υπογραφεί από τους κατοίκους έγγραφο με θέμα «αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που είναι από αμίαντο». Επίσης αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης λαϊκής συνέλευσης την ερχόμενη Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 8μ.μ. στον ίδιο χώρο (προαύλιο Δημοτικού Σχολείου) με θέμα τη «Συντήρηση Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Αφετών» και έγγραφη πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για να παραστούν στις εργασίες της συνέλευσης και να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Τσιρέμπολος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ντόβας και Ξυράφης Παναγιώτης καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Μαρία Σταθαράκου και Δημήτριος Τσαμπάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου