ΤΟΠΙΚΑ

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάργησης για εργαζομένους με μικρές επιχειρήσεις

επιδοτούμενα-προγράμματα-κατάργησης-353254

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας κάνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους ότι ο ΟΑΕΔ προκήρυξε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

Η κατανομή της χρηματοδότησης του προγράμματος ανά Νομό, οι δικαιούχοι φορείς, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι όροι υλοποίησης των προγραμμάτων, προσδιορίζονται στη με εγκύκλιο του Ο.Α.Ε.Δ.

Η υποβολή προτάσεων θα γίνει στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ (http://laek.oaed.gr) από 12/07/2017 έως 18/09/2017.

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Πρωτοβάθμιοι-Δευτεροβάθμιοι-Τριτοβάθμιοι φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών αλλά και οι Επιστημονικοί Σύλλογοι.

Ωφελούμενοι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 30 άτομα, οι οποίες έχουν καταβάλλει για όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική εισφορά 0,24% στο ΙΚΑ και δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 32 ωρών σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου ή γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης(πληροφορική, εκμάθηση γλωσσών, τεχνικές πωλήσεων, αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων κ.λ.π.) και θα υλοποιηθούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα (1) πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ.

Κάθε ενδιαφερόμενος (Σύλλογος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι) για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr), ή να επικοινωνήσει με τα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου