ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες τα πρόστιμα για παραβάσεις στη Θεσσαλία

εκατοντάδες-τα-πρόστιμα-για-παραβάσε-353852

Δεκατρείς συλλήψεις μετά από ελέγχους

Σε δεκατρείς συλλήψεις και οχτώ προσαγωγές προχώρησε τη Δευτέρα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σε δράση για την πρόληψη και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση, οι αστυνομικοί έλεγξαν 1.077 άτομα και 955 οχήματα, ενώ βεβαίωσαν 436 παραβάσεις.

Ομάδες αστυνομικών από τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, διενεργούσαν ελέγχους δίνοντας έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Από τους δεκατρείς συλληφθέντες εφτά κατηγορήθηκαν για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, τέσσερις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ένας για κλοπή, και ο δέκατος τρίτος για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Από τις 436 παραβάσεις οι 430 αφορούσαν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα: 4 στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 3 στην κίνηση στην αντίθετη λωρίδα, 13 στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 στη μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 στο ΚΤΕΟ, 90 στην υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 στη χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 στα φθαρμένα ελαστικά, 1 στη μέθη, και 305 λοιπές παραβάσεις.

«Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο», ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου